A CAPELLAKRØLL: Anna Kendrick får Hailee Steinfeld med på laget i andre runde svingende korforviklinger. Foto:,United International Pictures

Filmanmeldelse: Kostelig koreri

«Pitch Perfect 2» er en unnskyldning for å samle en gjeng
morsomme kvinner i en serie musikknumre og sketsjer. Det finnes dårligere unnskyldninger for å lage film.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 4 prikker

«PITCH PERFECT 2»

KOMEDIE

USA. Tillatt for alle. Regi: Elizabeth Banks

Med: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow

På overflaten handler «Pitch Perfect 2» om hvordan a capella-gruppen Barden Bellas prøver å finne stemmen sin igjen etter en nok en skandale av episke proporsjoner.

Forrige gang var det prosjektiloppkast som var den utløsende faktoren, denne gangen får et eksponert underliv, blottet foran selveste Obama, koret suspendert fra universitetsligaen.

Eneste veien tilbake i varmen, er å vinne a capella-VM. Det er lettere sagt enn gjort, siden USA aldri har vunnet, og de konkurrerer mot tysk perfeksjonisme i form av a capellagruppen Das Sound Machine.

Parallelt får gruppens kreative drivhjul, Beca (Anna Kendrick), jobb som praktikant ved et plateselskap og blir distrahert av trivielle ting som at Snoop Dogg skal gi ut juleplate.

Korkamp og replikkrig

Men alt dette er selvfølgelig underordnet filmens raison d’être: Flere korkamper og komisk replikkrekyl.

Med en god dose fett-, underlivs- og avføringsspøker, bør filmen funke også for anti-a capella-fans.

«30 Rock»-manusforfatter Kay Cannon er tilbake som manusforfatter, men denne gangen er det Elizabeth Banks som står for regien, i tillegg til å gjenta rollen som a capellakommetator Gail.

Banks gjør en grei jobb i registolen: Hun er god til å la de ulike komikerne spille ut sine øyeblikk, men legger inn stilbrudd i fortellingen som distraherer mer enn de tilfører fortellingen noe, som festscener i sakte film og koreografiøving i delt bildeskjerm.

Sære samspillscener

Det er en fordel å kjenne rollefigurene fra før for å skjønne dynamikken og verdsette de særeste øyeblikkene, men også nykommerne leverer.

Keegan-Michael Key fra «MADtv» er spesielt fornøyelig i sine scener som selvsentrert plateprodusent, i samspill med en passe blyg-dristig Beca.

LYDMASKINER: Tyske Flula Borg og danske Birgitte Hjort Sørensen gjør gode figurer som tyske a capella-konkurrenter. Foto:,

, for norske publikummere mer kjent fra «Borgen» og «Kraftidioten», gjør et overraskende komisk innhopp som den kvinnelige a capellalederen i Das Sound Machine. Og Hailee Steinfeld, som markerte seg som purungt stjerneskudd i «True Grit» (2010), ser ut til å ha blitt ekspert på pinlig timing som nytt Bella-medlem.

Kjernen av de tidligere Bella-bertene, med Fat Amy (Rebel Wilson) som et brautende midtpunkt, holder komikoken i replikkvekslingen, og John Michael Higgins’ som Gails makker John er som vanlig tørrvittig politisk ukorrekt og mener a capella-jentene er «en inspirasjon til kvinner over hele verden som ikke er pene nok til å bli heiagjengledere».

Det er mange velspilte, morsomme momenter i «PP2», og nettopp derfor er det lett å tilgi at handlingen mest av alt er et tynt påskudd for å komme seg fra én komisk scene til en annen.

INGVILL DYBFEST DAHL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder