COMEBACK-CHASE: Chevy Chase på filmpremiere med Christina Applegate, som også spiller i «Vacation».
COMEBACK-CHASE: Chevy Chase på filmpremiere med Christina Applegate, som også spiller i «Vacation». Foto:Chris Pizzello,Ap

Hjelp, det er filmpremiere!

FILM

Chevy Chase (71) er tilbake som Clark Griswold. Denne gang som bestefar. Mottakelsen er lunken.

Publisert: Oppdatert: 28.07.15 11:29

Hollywood fortsetter å puste liv i gamle suksessoppskrifter, og denne uken har filmen «Vacation» premiere i USA. Filmen får norsk premiere neste fredag.

Den handler om familien Griswold, som underholdt nordmenn på 80-tallet i filmene «Hjelp vi må på ferie», «Hjelp, det er juleferie» og «Hjelp vi må på ferie til Europa».

Les også: Norske kjendiser: Dette får oss i julestemning

Chevy Chase hadde hovedrollen som den noe klønete familiefaren Clark Griswold. I den nye filmen er han blitt bestefar og spiller en mindre rolle enn i 80-tallsfilmene.

Beverly D’Angelo, spiller kona hans fortsatt og begge fikk omtrent like mye oppmerksomhet som Ed Helms, Chris Hemsworth og de andre som har større roller i filmen. Chevy Chase kom til premieren med armen i fatle.

Filmen har fått sine første anmeldelser og mottakelsen har vært ganske lunken. Hos anmeldergeneratoren rottentomatoes.com har filmen foreløpig en score på kun 18 prosent.

«En pregløs, repetetiv reise som ikke kan være over fort nok», skriver The Wraps anmelder, mens Movie Nations kritiker omtaler filmen som «om mulig verre enn originalen, og enda mer meningsløs».