Tre nye «Spider-Man»-filmer på vei

LABER START: Spider-Man og Sandman hadde en ganske laber åpningshelg på kino i Norge. Foto: Buena Vista.

Verdens dyreste så vidt inne på topp 10

(VG Nett) «Spider-Man 3» ble slått av både Gollum, Harry Potter og Sid i åpningshelgen på kino i Norge.

Artikkelen er over 12 år gammel

Den tredje filmen om «Spider-Man» overgikk alle tidligere gigantbudsjett for en storfilm. Svimlende 300 millioner dollar ble brukt på «Peter Parker», «Venom» og «Sandman», noe som er rekord i Hollywood-sammenheng.

I hjemlandet var filmen en kjempesuksess i åpningshelgen - målt i antall innspilte dollar.

Laber norsk åpningshelg

I Norge har ikke filmen vært en like stor suksess. Riktignok kjøpte mer enn 107.000 kinogjengere billett til filmen i løpet av de tre dagene filmen har gått, men dette er langt fra rekordtall for det norske markedet. Målt i antall kroner spilte filmen omkring 8,7 milloner.

Ifølge Espen Seip Blystad, statistikkansvarlig i Film og Kino, havner filmen på 10. plass i norsk kinosammenheng.

Nesten dobbelt så mange - litt over 201 000 - så «Harry Potter og ildbegeret», filmen som topper listen over åpningshelger for filmer på kino i Norge.

Organisasjonen har kun tall fra 2003 og fremover, men «Spider-Man 3» må se seg slått av både «Istid 2», «Legenden om Narnia», og den tredje filmen i «Ringenes Herre»-serien.

Distributøren fornøyd

Den norske distributøren, Buena Vista, er likevel fornøyd med tallene for åpningshelgen.

- Ja, vi er fornøyde så langt. Kun «Da Vinci-koden» har bedre mai-tall for åpningshelgen, vi er like bak den, sier Catherine Kanck i Buena Vista.

Se trailer fra filmen her!

Kanck innrømmer at det er en utfordring å finne gode premieredatoer for filmer, og siden «Spider-Man 3» hadde verdenspremiere i helgen var det lite den norske distributøren kunne gjøre.

Tre nye Spider-Man filmer på vei

Sony Pictures, selskapet som har produsert alle filmene om «Spider-Man» lar seg nok ikke skremme av labre norske besøkstall for åpningshelgen.

Selskapet er langt fra ferdige med Peter Parker, som «Spider-Man» heter når han ikke er superhelt.

Oppmuntret av de gode besøkstallene og inntektene fra det amerikanske markedet kunne selskapet avsløre planene om en hel rad av nye «Spider-Man» filmer.

- Et enormt publikum venter på at serien skal fortsette. Vi har alle intensjoner om å lage både nummer fire, fem og seks og så videre. Vi lager «Spider-Man»- filmer så lenge det finnes historier, sa Michael Lynton i Sony til BBC etter premieren i helgen.

«Spider-Man 3» er den første i rekken av blockbustere og oppfølgere av storfilmer som settes opp på kino denne sommeren. Senere i mai kommer den tredje filmen i «Pirates»-serien, Pirates of the «Caribbean - At World's End», deretter følger både «Oceans 13», «Shrek 3», «Harry Potter og Føniksordenen» og «Die Hard 4».

Så du «Spider-Man 3» i helgen? Kast terning og gi din egen anmeldelse her!

Listefeber! Tidenes beste filmer!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder