Her er ukens filmpremierer

TRUENDE SURFER: Bilde fra «Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer» Foto: Fox Films.

Sølvsurfer'n truer planeten

(VG Nett) Den nyeste utgaven av «De fantastiske fire» er en av denne ukens filmpremier.

Artikkelen er over 12 år gammel

Superheltfans har måttet vente hele blockbustersommeren gjennom. Men nå er ventetiden over og den siste fortellingen om de fantastiske fire er klar for norske kinolerret.

Jessica Alba, som VG Nett møtte ekslusivt i London tidligere i sommer, fører an i kvartettens foreløpig største utfordring: Hvordan hanskes med «The Silver Surfer», en intergalaktisk budbringer som er kommet til jorden for å forberede menneskeheten på utslettelse?

Se VGTVs intervju med Jessica Alba her!

Sølvsurferen dukket opp i Marvel-universet for første gang i 1966, og sammen med ham møter vi også en annen gammel kjenning for seriefans: Dr. Doom. «Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer» skal være ganske familievennlig til superheltfilm å være, så barn fra syv år og oppover kan løse billett uten å bli altfor skremt.

Se trailer fra «Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer» her!

Se bilder fra filmen her!

3 D er tilbake - I «Familien Robinson»

KLAR FOR NY 3 D-RUNDE: Bilde fra «Familien Robinson» Foto: Buena Vista.

En hasardiøs tur inn i fremtiden byr «Familien Robinson» på. Animasjonsfilmen fra Disney handler om en hypersmart oppfinner-guttunge som blir frastjålet sin siste oppfinnelse og som må få hjelp av den mystiske naboen Wilbur Robinson.

Men like spennende som filmens historie er kanskje måten filmen presenteres på. I de tre største kinobyene Oslo, Bergen og Trondheim vises nemlig filmen i digital 3 D, både i dubbet og original versjon.

Les mer om 3 D film og briller her!

De som husker 3 D -forsøkene fra 80- og 90-tallet og er skeptiske til kvaliteten, bør etter rapportene å dømme gi fenomenet en ny sjanse. Brillene kan spennes på igjen!

Les alt om filmen og se trailer her!

Alle jenters favorittdetektiv

NANCY DREW ER TILBAKE: Emma Roberts i «Nancy Drew - Frøken Detektiv» Foto: Sandrew Metronome.

Er du jente og født etter omtrent 1950, er det stor sjanse for at du har et tett og nært forhold til bøkene om frøken detektiv, Nancy Drew. I årets filmversjon er handlingen lagt til nåtid, men Nancy og faren ser fortsatt ut som de er tatt rett ut fra det glade 50-tallet.
Se bilder fra Nancy Drew - Frøken detektiv her

Frøken detektiv reiser fra den lille hjembyen sin og til Los Angeles og snuser seg selvfølgelig rett inn i et ekte Hollywood-drama: Mysteriet rundt en avdød skuespillerinne.

Se trailer fra filmen her!

President Bush blir myrdet

LIKSOM-DOKUMENTAR: Bilde fra «Death of a President» Foto: Tour de Force.

I ukens siste premierefilm, «Death of a President» blir president George Bush drept i et attentat i oktober 2007.

Filmen er en såkalt «mockumentary», en juksedokumentar om jakten på verdens mektigste manns morder. Filmens skapere har tatt i bruk autentiske arkivopptak, kombinert med «intervjuer» av alle mistenkte i saken.

Resultatet har blitt en film som imponerte under Toronto Film Festival hvor den vant kritikerprisen, FIPRESCI.

Se bilder fra «Death of a President» her!

Sjekk ut VG Netts nye filmsider!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder