VENNER: Kronprinsesse Mette-Marit (t.h.) på Madonna-konsert sammen med Gwyneth Paltrow (nummer tre fra høyre) og hennes skuespillerkollega Kate Hudson (t.v.) Foto: AP

Gwyneth Paltrow: - Haakon og Mette er våre gode venner

Sender hilsen til Norge via VG

VENEZIA (VG) - Ja, vi er så heldige at vi kan si at Haakon og Mette er våre gode venner!

  • Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG møtte Gwyneth Paltrow (38) i Venezia i går under pressemøter i forbindelse med Steven Soderberghs nye film «Contagion» (Smitte). Paltrow er gift med Chris Martin, frontfigur i rockebandet Coldplay. Etter det VG er kjent med går vennskapet mellom de to parene tilbake til 2002, da kronprinsparet bodde i London.

Mette-Marit og Gwyneth har opptrådt offentlig sammen noen ganger, blant annet under en Madonna-konsert i London i 2007. Da gikk det tydelig gikk frem at de var gode venner.

Vil på Norges-besøk

Men ettersom begge to er svært diskré om sine privatliv utenom den offentlige sfære, har det ikke vært snakket stort om det. Før i går, da Gwyneth lettet litt på sløret overfor VG.

- Vil du og Chris komme til Norge og besøke Haakon og Mette-Marit?

- Det vil vi helt klart gjøre. Men vi har foreløpig ingen helt konkrete planer, sier Gwyneth Paltrow.

Pressemøter som dette skal handle om film. Og tiden er knapp; mange skal ha sitt. Men uoppfordret vil hun også sende denne hilsenen til Norge:

- Som alle andre ble vi dypt rystet og sjokkert over tragedien som rammet dere 22. juli. Det var jo bare helt vanvittig. Vi tenker på dere!

I «Contagion» spiller vakre Gwyneth en høyst uglamorøs rolle. Hun er en ung, reisende forretningskvinne, som på tur hjem fra Hong Kong til USA gjør et kort opphold hos en elsker - før hun vender hjem til sin mann (Matt Damon) og sine to barn.

Hennes handlinger er for så vidt nokså uvesentlige.

- Hun er bare menneskelig ..., forklarer Gwyneth.

EKTEMANN: Chris Martin, frontfiguren i Coldplay. Foto: AP

Spredning

Desto viktigere er reisen hun gjør; den beskriver hvordan en verdensomspennende pandemi kan spre seg, så å si fra håndtrykk til håndtrykk.

Størstedelen av Gwyneths rolletid i filmen går med til å være syk, snørrete, gjennomsvett og til sist frådende - før hun dør ti minutter etter starten. Deretter får vi til gjengjeld sett et par riktig makabre bilder av hennes «obduksjon».

- Har du noen gang blitt tatt livet av så tidlig i en film?

- Aldri! Men du vet, som skuespiller er det morsomt å kunne bidra med spesielle ting. Jeg har så ofte hatt roller der jeg har blitt stylet opp til maksimal glamourfaktor, at nå er det i grunnen bare moro å få en rolle i motsatt ende av skalaen. Regissør Steven Soderbergh var da også riktig hjerteløs. «Mer, mer!», sa han bare, da jeg ble nedlesset med vaselin for at jeg skulle se mest mulig febersyk ut.

Biroller

- Det virker som du har foretrukket mindre roller de siste årene, i motsetning til de store hovedrollene du gjorde for noe år tilbake?

- Det er korrekt, og det er en helt naturlig følge av å ha blitt mor. Slik sett var akkurat denne rollen perfekt: To ukers jobbing, og så hjem. Ulike perioder av livet krever ulike prioriteringer. Nå er jeg småbarnsmor, og ungene kommer først. Det er ikke bare enkelt å spille inn film og amme. Men med litt planlegging går det bra. Og mindre roller gir mindre belastning i forhold til barna.

- Blir du ikke litt misunnelig på din mann, som tilsynelatende fortsatt bruker svært mye tid på musikken?

- Det er faktisk ikke riktig. Når Chris og bandet spiller inn plater, er han hjemme. Det er til stor hjelp. I høst drar han på turné; da blir det selvfølgelig annerledes. Men det er livet vi lever. Og så innretter vi oss best mulig.

Familiegreie

- Du har vært skuespiller «hele livet», med skuespillermor og TV-produsentfar. Din mann er like berømt på musikkscenen som du er på film. Blir du ikke lei av showbizlivet?

- Jeg vet jo faktisk ikke om noe annet! Showbiz er en hel familiegreie for oss. Så må vi innrette oss deretter. Mye har selvfølgelig forandret seg etter at barna kom. Men også det er et spørsmål om innretning og organisering og prioritering.

- For egen del må jeg ta til etterretning at rent profesjonelt er det å være skuespiller, det jeg er best til i livet. Så jeg skal ikke slutte med det. Men da blir det i noen perioder, som nå, best å finne mindre og mindre tidkrevende - men interessante! - biroller, sier Gwyneth Paltrow.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder