Charlize Theron: Charlize: - De menneskelige feil er drivkraften!

VENEZIA (VG Nett) Charlize Theron (33) har i mange år stått på listen over verdens vakreste og mest sexy kvinner. Hun er en glamorøs filmstjerne og modell. Men det er de menneskelige feil som er drivkraften når hun lager film!

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Hvorfor lager vi i det hele tatt film? Jo, det er for å utforske de menneskelige feil, skader, brister. Det er i slike sammenhenger man kan se seg selv; øyeblikk av smerte, glede, innsikt, erkjennelse. Alle menneskere har det slik, i kortere eller lengre stunder. Det er denne muligheten til erkjennelse vi gjerne vil skape, sier Theron, som er her i Venezia for verdenspremieren på Guillermo Arriagas film "The Burning Plain", der Theron spiller en svært selvdestruktiv kvinne - hvis grusomme forhistorie avdekkes bit for bit.

Les om "The burning plain" på IMDb.com(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider).

Igjen, altså, en særdeles uglamorøs rolle for sørafrikanskfødte Theron, en personlig trend hun startet med "Monster" i 2003. Den rollen ga henne en Oscar, etter at hun hadde lagt på seg 16 kilo og tykke lag uskjønn sminke for å fremstille en kvinnelig morder.

SPESIALSIDE:Alle saker om Charlize Theron

UGJENKJENNELIG: Charlize Theron i filmen "Monster", en rolle hun la på seg flere kilo og en mengde uheldig sminke for. Foto: Scanpix

Eget initiativ
Valget om å ta denne typen roller er i høyeste grad hennes eget. Theron er nemlig ikke bare hovedrolleinnehaver i "The Burning Plain"; hun er også produsent.

- For meg er ikke rollene som skuespiller å produsent vesenforskjellige. Det handler i bunn og grunn bare om kreativitet og et forsøk på å lage en god film.

- Driver skuespiller-Theron harde lønnsforhandlinger med produsent-Theron?

- He, de to er overhodet ikke i kontakt med hverandre! Nei, ærlig talt: Som produsent har jeg lært en masse, og jeg lærer fortsatt. Jeg var også produsent på "Monster", som vi laget for nesten ingenting. Man lærer seg økonomi og nøysomhet. For meg er det uaktuelt å lage film for å tjene penger. I "The Burning Plain" tjener alle likt, ingen blir rike av dette. Det er ikke derfor man lager film! Det viktigste er at vi har laget en film vi er stolte av. Det er dèt det handler om, sier Chalize Theron.

Avviste impulsfrieri

I likhet med alle andre pressekonferanser med stjerner her i Venezia, er det alltid en eller annen TV-reporter som skal lage sitt eget idiotiske show. Denne gang var det èn som simpelthen fridde til den vakre stjernen, etter først å ha spurt hvilken side av dobbeltsengen hun foretrekker å ligge på:

- I alle fall ikke på din side! Parerte Theron, som til daglig har barn med og mange års forhold bak seg til den irske skuespilleren Stuart Townsend.

YNGST PÅ LISTEN: Charlize Theron (34). Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder