PÅ GANG IGJEN: Quentin Tarantino jobber med et nytt filmprosjekt igjen rapporterer flere amerikanske medier. Her er han med det som skal være hans nye forlovede, israelske Daniela Pick (33). Foto: Mario Anzuoni Reuters

Hollywood Reporter: – Tarantino planlegger film om Manson-drapene

Mesterregissøren skal lage film om de grusomme sektdrapene i
Los Angeles i 1969.

  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over to år gammel

Quentin Tarantino returnerer med en film med handling fra hjembyen Los Angeles for første gang siden «Jackie Brown» fra 1997.

Hans nye prosjekt skal ifølge Hollywood Reporter handle om en av millionbyens største traumer de siste 50 årene: De brutale drapene på skuespiller Sharon Tate og seks andre bosatt i de fasjonable delene av byen.

Bakgrunn: 40 år siden Manson-drapene

De var utført av «The Manson Family», hvis medlemmer var unge hippier, mange av dem kvinner rundt 20 år, ledet av 34-årige Charles Manson.

AKTUELL SOM SHARON TATE: Australske Margot Robbie (27). Foto: Charles Sykes AP

Tarantino skal ifølge Hollywood Reporter ha skrevet manus og vil regissere en film om hendelsene, med et helt unikt blikk på det hele. Ifølge bransjebladets kilder er også Hollywood-gigantene Harvey og Bob Weinstein involvert som produsenter.

Les også: Tarantino skal være forlovet

Brad Pitt og Jennifer Lawrence skal ha blitt kontaktet om prosjektet. Filmen skal sentrere rundt den vakre unge skuespilleren Sharon Tate, Roman Polanskis kone som ble en av «Mansonfamilien»s ofre, 26 år gammel. Hun var høygravid da hun ble drept. Deadline.com skriver at Tarantino har hatt møter med australske Margot Robbie (27) om rollen som Tate.

MANSON-FAMILIEN: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten smiler på vei inn i rettssalen i 1969, da de sto tiltalt for syv drap. Foto: George Brich AP

Sektmedlemmene ble beordret av Charles Manson til å angripe de som bodde i et hus i Benedict Canyon, fordi han trodde det der bodde en musikkprodusent som tidligere hadde avvist ham. Fire av Mansonfamilens medlemmer drepte Tate og fire andre som bodde i huset med kniver og skytevåpen.

Charles Manson og flere av sektmedlemmene ble i 1971 dømt til livsfarlig fengsel for drapene, etter rettssaker som fikk enorm oppmerksomhet i amerikanske medier.

Dersom prosjektet blir en realitet vil dette være første gang Quentin Tarantino lager en film basert på virkelige hendelser. «Inglourious Bastards» handlet riktignok om annen verdenskrig, men her tok regissøren seg store kunstneriske friheter og «skrev om» historien på sin helt spesielle måte.

SEKTLEDER: Charles Manson ble dømt til livsvarig fengsel i 1971. Her er han avfotografert i 2011. Foto: Handout Reuters

Flere artikler

  1. Pitt og DiCaprio i Tarantino-film om Sharon Tate

  2. Søsteren brast i gråt da hun så kopien av Sharon Tate i «Once Upon a Time»

  3. Quentin Tarantino om Manson-familien: Inspirert av marihuanarøykende barnevakter

  4. TMZ: Charles Manson er blitt en mønsterfange

  5. Debra Tate vil ikke la hvem som helst spille søsteren Sharon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder