PÅ PLASS I HOLLYWOOD: Espen Sandberg og Joachim Rønning på premiren for «Lone Ranger», som Jerry Bruckheimer også har produsert. Foto: AFP

PÅ PLASS I HOLLYWOOD: Espen Sandberg og Joachim Rønning på premiren for «Lone Ranger», som Jerry Bruckheimer også har produsert. Foto: AFP

Derfor fikk «Kon-Tiki»-regissørene kjempeprosjektet i Hollywood

Mektige Jerry Bruckheimer letter på sløret og forteller hvorfor de to i USA ganske ukjente nordmennene får regissere «Pirates of the Caribbean 5».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nyheten om at Espen Sandberg og Joachim Rønning skal regissere den femte «Pirates»-filmen slo ned tidligere denne måneden.

Den produseres av en av Hollywoods aller mektigste menn, Jerry Bruckheimer. Nyheten overrasket nok mange amerikanske bransjefolk, regissørduoen er ikke veldig kjente i USA, selv om de ble nominert til Oscar for «Kon-Tiki».

I et intevju med Indiewire forklarer Bruckheimer hvorfor valget falt på de to nordmennene.

- Vi så filmen deres («Kon-Tiki») ganske tidlig, for om lag seks måneder siden, og jeg så deres tidligere arbeider som jeg synes var fremragende. Det overbeviste meg, forteller produsenten.

- De var interessert i å gjøre det, så de fløy over. Vi viste dem et manus vi har jobbet med, og de hadde noen utrolige ideer, forteller produsenten som kan avsløre at Rønning og Sandberg allerede er i gang med filmen.
- De kom sist fredag til Hollywood og har startet jobben. Nå skal produksjonsdesignere leies inn og prosjektet går fremover.

MEKTIG PRODUSENT: Jerry Bruckheimer på premieren for sin egen film «Lone Ranger». Foto: AFP

Bruckheimer lover at filmen vil by på eventyr til sjøs og overnaturlig skrekk. Mye av handlingen vil foregå i USA, nærmere bestemt New Orleans - og selvsagt i karibien.
Bruckheimer har flere prosjekter på gang, også en oppfølger til actionklassikeren «Top Gun».

- Nå er vi der at alle ønsker å lage filmen. En stund var Tom Cruise ivrig mens studioet ikke var like interessert, en stund var det motsatt. Sånn har det vært i 30 år. Men nå er vi der at både studioet og Tom Cruise er ivrige etter å få laget filmen, sier Bruckheimer.

Ps: Rønning og Sandberg er allerede tatt inn i Bruckheimers varme. I helgen var de to invitert til premieren på storfilmen «Lone Ranger» med Johnny Depp, også den produsert av Bruckheimer..

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder