GIKK BRA: Til tross for dobbel motorsvikt, gikk det bra da Jennifer Lawrence måtte gjennom en nødlanding lørdag. Her er hun på presseturné for «Passengers» i London i desember.
GIKK BRA: Til tross for dobbel motorsvikt, gikk det bra da Jennifer Lawrence måtte gjennom en nødlanding lørdag. Her er hun på presseturné for «Passengers» i London i desember. Foto: Vianney Le Caer AP

Jennifer Lawrence i nødlanding

FILM

Skuespiller Jennifer Lawrence (26) kom uskadet fra en
nødlanding med privatfly da begge flymotorene sviktet.

Publisert: Oppdatert: 12.06.17 15:17

Det skriver CBS News, som har fått bekreftet hendelsen av Lawrence' talsperson.

Hollywoods heteste flørt: Jennifer Lawrence og Darren Aronofsky

Hollywoodstjernens privatfly kom lørdag fra hennes hjemby Louisville i Kentucky, der Lawrence hadde tilbragt tid med familien. Da flyet var på 31.000 fots høyde, sviktet en av motorene, og det ble foretatt en nødlanding i Buffalo, New York. Under denne nødlandingen sviktet den andre motoren.

Lawrence, blant annet kjent fra filmer som «Hunger Games» og «X-Men», kom uskadet fra hendelsen, og skal ha det OK.

Morten Tyldum: Det gnistret mellom Pratt og Lawrence

Luftfartsmyndighetene FAA i USA frigir ingen navn, men uttaler til CBS at et fly av typen Hawker Beechcraft B40 landet trygt på Buffalo Niagara International flyplass i New York rundt klokken 13.40 lørdag. Mannskapet la om ruten til Buffalo etter at de rapporterte om nødstilfelle som følge av motorproblemer. Flighten hadde opprinnelig kurs mot Teterboro flyplass i New Jersey. FAA oppgir også at de vil undersøke hendelsen.

Skuespilleren har vært Oscar-nominert fire ganger, og vant i 2013 for rollen i «Silver Linings Playbook». Hun var sist å se i norske Morten Tyldums sci-fi-film «Passengers», hvor hun spilte mot Chris Pratt.

Les også: De er verdens best betalte skuespillere

Lawrence' skuespillerkollega Harrison Ford har flere ganger vært innblandet i nødlandinger og nestenulykker med fly. I 2015 ble han innlagt på sykehus etter en dramatisk krasjlanding på en golfbane i Venice i California. I 1999 krasjlandet han et helikopter, og i 2000 skrapte flyet hans opp rullebanen etter en nødlanding på en flyplass i Nebraska. I februar holdt småflyet hans på å kollidere med et passasjerfly.

Les mer: Harrison Ford i nestenkrasj med eget fly

Her kan du lese mer om