SPILLER HOVEDROLLEN: Aksel Hennie spiller Roger Brown i «Hodejegerne». Foto: Friland AS / Erik Aavatsmark

«Hodejegerne» debuterer på viktig festival

Får verdenspremiere foran 8000 i Locarno

(VG Nett) Filmatiseringen av Jo Nesbøs «Hodejegerne» debuterer på filmfestivalen i Locarno, og er nominert til bransjebladet Varietys filmkritikerpris.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Onsdag sendte Norsk Filminstitutt ut en pressemelding som bekrefter at «Hodejegerne» får verdenspremiere den 4. august i Locarno i Sveits.

I pressemeldingen står det også at filmen konkurrerer om to internasjonale priser, både publikumsprisen og bransebladet Varietys filmkritikerpris.

- Vi synes dette er utrolig morsomt, sier produsent Marianne Gray i Yellow Bird, som har produsert filmen sammen med Friland Film.

I filmatiseringen av Jo Nesbøs suksessroman «Hodejegerne» spiller Aksel Hennie hovedrollen som Roger Brown. Med seg på settet har han også Synnøve Macody Lund, også kjent som kjæresten til Christer Falck.

- Vi fikk akkurat vite at vi var nominert til prisene. Og det er jo veldig moro, for det er jo en ganske stor festival, sier Gray.

Paradoks

- Tror du dere kan vinne priser også?

- Det avhenger av hvilke andre filmer de er, og hvordan de prioriterer. Det er filmer her jeg ikke har hørt om, og jeg vet ikke hvordan de bedømmer. Men vi har fått bra respons på filmen, spesielt i USA, sier hun.

Hun ser imidlertid paradokset med amerikanernes interesse.

- Jeg vet ikke om historien passer amerikanerne, det å leve over evne og ikke ha tro på seg selv. Men det var de som var først på banen, for å si det sånn, sier hun.

Gleder seg

Nå gleder hun seg bare til å få vise frem filmen til publikum.

- Jeg er veldig spent på hva pressen og kritikerne sier. Det blir nervøst, men morsomt, sier hun.

Ifølge pressemeldingen fra filminstituttet arrangeres Locarno filmfestival for 64. gang, og finner sted fra 3. - 13. august.
«Festivalen står på den internasjonale produsentforeningens liste over internasjonale konkurransefilmfestivaler, også kjent som A-festivaler. Kun filmer med verdens- eller internasjonal premiere kan delta i hovedprogrammene på A-filmfestivalene», heter det i pressemeldingen.

Filmen skal vises på Locarnos Piazza Grande, hvor det er plass til 8000 tilskuere.

I Norge kommer filmen på kino 26. august.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder