FRIERI PÅ DEN RØDE LØPEREN: Michael Cera (22) omkranset av veninnene f.v Rebekka Hjelmevik (14), Lena Ott (14) og Anita Fosen (15) Foto: Øystein David Johansen

Cera-hysteri i Haugesund

HAUGESUND (VG Nett) Hylende ungjenter tok i mot den canadiske filmstjernen på den røde løperen i Haugesund. Michael Cera (22) svarte med å dele ut klemmer til alle som ba om det.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Gift deg med meg, Michael! Budskapet fra plakatene var tydelig og trengselen var stor på den røde løperen under filmfestivalen i Haugesund søndag.
Les intervju med Cera: Trives som «geek»

Fans av den canadiske skuespilleren Michael Cera, de aller fleste av dem unge jenter, tok i mot filmstjernen som er i byen for å vise Scott Pilgrim vs The World.

- Han er kul, og spiller alltid naiv og keitete i filmer som er litt utenom det vanlige, sier Beathe Ødegaard (17) mens hun og venninnene Olaug M. Holmøy (17), Maria Tuner (17), Monica Utne (16) venter på filmstjernen foran Edda Kino.

MØTTE FILMHELTEN: Olaug M. Holmøy hadde kameraet klart når Michael Cera dukket opp i Haugesund. Foto: Øystein David Johansen

- Og så er han hot! Utbryter en av venninnene. De har utstyrt seg med kameraer og effekter fra filmene hans som de vil ha signert.

Se bilder og trailer fra Scott Pilgrim vs the World her

Hjemmelagde plakater

Litt bortenfor møter vi jentene som har laget plakat med påskriften «Marry us» (gift deg med oss). De kan godt være med Cera tilbake til Canada alle som én, forsikrer Lena Ott (14).

TOK SEG TID TIL JENTENE: Michael Cera ga bort mange autografer til fans i Haugesund. Foto: Øystein David Johansen

- Vi har møtt ham ute i byen allerede. Han var kjempehyggelig og spurte om vi kom fra Haugesund. Han hadde vært på båttur, forteller en spent Anita Fosen (15)

Da han endelig dukker opp øker lydnivået betraktelig.

- Det er første gang i festivalens historie vi har opplevd hylende ungjenter på den røde løperen, sier en fornøyd presseansvarlig Nina Bræin mens Cera tar seg god tid til å skrive autografer og dele ut klemmer.

Filmvisningen blir forsinket på grunn av oppstyret, og etter Cera har funnet sin plass i salen møter vi igjen venninnegjengen vi traff på den røde løperen. De er svært fornøyd med filmhelten sin.

- Han var akkurat som i filmene, skikkelig jordnær og rolig. Og så fikk jeg klem! sier Maria Tuner og forteller at Cera ga et ekstra blikk til én av venninnene...

DELTE UT KLEMMER: Michael Cera var populær blant ungjentene i Haugesund. Foto: Øystein David Johansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder