KLART FOR SAMARBEID: Filmstjernen Lily Collins (22) og regissør Harald Zwart (46). Foto: AP og VG/Elisabeth Lund

Hollywood-Zwart: - Gleder meg til å jobbe med Lily

Harald Zwart (46) ser fram til å regissere 22 år gamle Lily Collins i «The Mortal Instruments: City of Bones» - basert på den berømte romanserien.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
The Mortal Instruments

Det britisk-amerikanske Hollywood-stjerneskuddet og musikerdatteren Lily Collins, kjent fra blant annet «Abduction», skal spille rollen som Clary Fray i Zwarts nye Hollywood-film.

- Jeg er stor fan av Lily Collins. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe med henne. Ikke bare er hun kjempestor i Hollywood akkurat nå, men hun er også datter av Phil Collins. Og jeg var stor Genesis-fan i yngre dager, forteller Zwart til VG.

Vil få frem det menneskelige

Nyheten om at den norske regissøren har fått oppdraget med å regissere den aller første filmen basert på science fiction- og fantasy-bøkene «The Mortal Instruments», ble kjent på nettstedet Deadline.com fredag.

LES OGSÅ: Skal regissere «engel og demon»-film

Zwart kommenterer ikke honoraret på 25 millioner kroner, som etter det VG erfarer er det nordmannen får for jobben - i tillegg til bonus og royalties. Men 46-åringen snakker mer enn gjerne om den forestående utfordringen.

- Jeg er opptatt av å få frem det menneskelige i et prosjekt som dette. «Mortal Instruments» er en bestselger med millioner av fans. Da er det lett å bare fri til fansen og gjemme seg bak masse action. Men det er karakterene og deres emosjonelle reise som er avgjørende for at publikum skal kunne leve seg inn i filmen, mener Zwart.

Halvt engel, halvt menneske

Handlingen dreier seg rundt Lily Collins' rollefigur, Clary Fray, som finner ut at hun er etterkommer av «Shadowhunters», en gruppe med halvt-engler/halvt-mennesker som skal beskytte verden fra ondskap.

- På det ytre plan er dette en kjempekul ungdomsfilm med vampyrer, demoner og bøttevis av action. Men på det indre planet handler det om å være ung i New York City i dag, finne ut at dine foreldre ikke er de du trodde de var, og møte nye mennesker som også kanskje skjuler hvem de virkelig er. Det kan være skremmende nok i det virkelige liv, uten vampyrer og demoner, forklarer Zwart.

HVA TENKER DU OM AT «THE MORTAL INSTRUMENTS» SKAL FILMATISERES - OG AT ZWART HAR FÅTT JOBBEN? Diskuter i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen.

Karate-triumf

Fredrikstad-mannen, som har sin base i Los Angeles, har flere Hollywood-filmer på mertittlisten, deriblant «Den rosa panteren 2», «Agent Cody Banks» og «One Night at McCool's». Men det er «The Karate Kid» som for alvor har gjort at Hollywood har fått øynene opp for «Lange Flate Ballær»-regissøren.

Zwart ble med «The Karate Kid» i 2010 den første nordmannen til å bli medlem av den eksklusive 100-millionersklubben. I løpet av de to første ukene spilte karatefilmen inn godt over 100 millioner dollar, nærmere 600 millioner kroner.

Bare i løpet av første helgen på lerretet i USA sørget den for over 360 millioner kroner i billettkassa. «The Karate Kid» ble en stor suksess verden over.

LES OGSÅ: Har spilt inn over 1,7 milliarder

LES OGSÅ: Zwart vasser i jobbtilbud

GIFT OG KOLLEGER: harald Zwart og kona Veslemøy hjemme i Los Angeles. Foto: AP

- Mye av suksessen med «Karate Kid» ligger i at vi fikk til nettopp dette med å få fram det menneskelige i prosjektet, forklarer Zwart.

- På det ytre planet handler filmen om en gutt som flytter til Kina med moren sin og lærer seg Kung Fu, så han kan hamle opp med bøllene. Men på det indre planet handler det om på et sårbart tidspunkt i livet å måtte tilpasse seg og vinne nye venner. Om å måtte stå opp for det du tror på; ikke la deg knekke selv om du får deg en på trynet.

- Har åpnet dører

Zwart er ydmyk overfor medvinden han og kona Veslemøy Zwart seiler i. Kona er executive producer for den kommende filmen, i tillegg til alle de andre prosjektene hun har gjennom selskapet deres, Zwart Arbeid.

- Suksessen med «Karate Kid» har virkelig åpnet dører for oss i Hollywood. Vi har på en måte innført en ny tidsregning i familien - før og etter «Karate Kid». Veslemøy og jeg får flere og større muligheter.

LES OGSÅ: - Det har nok ikke gått opp for meg

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Milliardbeløp gir bonus for Zwart

  (VG Nett) «Karate Kid» har hittil tjent inn over 1,4 milliarder kroner. Det betyr penger i lomma for Harald Zwart.
 2. Harald Zwart regisserer «engel og demon»-film

  (VG Nett) Harald Zwart (46) skal lage en Hollywood-film igjen. Denne gangen er det science fiction og fantasy-bøkene…
 3. Nei til flere «ballær» fra Zwart

  Harald Zwart har for andre gang fått nei til å lage den tredje filmen om lange flate ballær.
 4. «Lange flate ballær» kan bli amerikansk TV-serie

  (VG Nett) Det amerikanske TV-selskapet ABC har kjøpt rettighetene til å bruke de frodige Fredrikstad-karakterene i…
 5. Harald Zwart vant anerkjent barnepris

  (VG Nett) Harald Zwarts «Karate Kid» vant prisen for beste film på Kids Choice Awards.
 6. «Karate Kid» slo knockout

  (VG Nett) Harald Zwarts «The Karate Kid» knuste samtlige kinorivaler i Norge.
 7. Zwart: Filmen har spilt inn 1,7 milliarder

  (VG Nett) Mens anmelderne i Sverige og Danmark er lunkne til «Karate Kid», strømmer publikum til kinosalen.
 8. Zander Zwart (7): - Jeg vil bli regissør, sånn som pappa

  FREDRIKSTAD (VG Nett) Hele familien Zwart var samlet for premieren på pappas film i Fredrikstad.
 9. Kjendisene roser «Karate Kid» opp i skyene

  FREDRIKSTAD (VG Nett) Tone Damli Aaberge gråt, Christian Ringnes var stolt og Petter Stordalen ble inspirert.
 10. Zwart: - Det har nok ikke gått opp for meg

  (VG Nett) Med «The Karate Kid»-suksessen er Harald Zwart (44) i ferd med å ta steget opp i den øverste Hollywood-eliten.
 11. Stjernespekket «Karate Kid»-premiere i Norge

  (VG Nett) Harald Zwart tar blant annet med seg Jaden, Will og Jada Pinkett-Smith og Jackie Chan til Fredrikstad.
 12. Norsk regissør med i eksklusiv 100 millionersklubb: Zwart har ikke tid til Norge

  (VG Nett) Stjerneregissør Harald Zwarts «The Karate Kid» fortsetter å sope inn penger i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder