NOMINERTE: Leonardo DiCaprio og «The Revenant»-regissør Alejandro G. Iñárritu under Oscar-lunsjen i Bevery Hills. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Ny regel for Oscar-talene: Ikke lov å liste opp navn

For å få tid til å høre hva Oscar-vinnerne virkelig har på
hjertet, vil produsentene liste opp navnene vinnerne vil takke på skjermen, i stedet for å lese dem opp.

Artikkelen er over fire år gammel

Det er et kjent syn under Oscar-sendingen hvert år: Vinnere som prøver å rekke å takke alle mens orkesteret begynner å spille for å indikere at taletiden er over. Det har resultert i frustrerte vinnere, seere og produsenter som ikke klarer å holde tidsskjemaet.

På den årlige Oscar-lunsjen for alle nominerte mandag, gjorde produsentene David Hill og Reginald Hudlin det klart at under årets prisutdeling 28. februar, vil vinnerne kunne levere en liste med navn de ønsker å takke, som vil bli lagt som tekst under bildet av vinnertalen.

De elleville Oscar-gavene: Dopapir, vibrator og brystløft.

For å demonstrere hvorfor de innfører dette, viste arrangøren ifølge Los Angeles Times en video av fjorårets vinner av Beste dokumentar-kortfilm, Dana Perry, som nesten ble stoppet i det hun dediserte prisen til sin sønn som hadde begått selvmord.

– Opp gjennom har takketalene gått over til å bli en lang liste med navn, og tiden har vært ute før noen har fått sagt noe fra hjertet, påpekte Hill.

45 sekunder er tiden hver vinner får til å komme med disse velvalgte ordene fra hjertet, ifølge AFP.

GLADE: Låtskriver Diane Warren og Lady Gaga var tilstede ved lunsjen. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Andre temaer som ble tatt opp under Oscar-lunsjen, var naturlig nok #OscarsSoWhite-kontroversen, der flere svarte skuespillere, deriblant Jada Pinkett Smith og Will Smith, har varslet at de boikotter prisutdelingen på grunn av mangel på mangfold blant de nominerte.

Les mer: Alle årets Oscarnominerte.

Sylvester Stallone, som er nominert for birollen i Rocky-filmen «Creed», fortalte at han hadde spurt regissør og manusforfatter for filmen, Ryan Coogler, som er svart, om han syntes han skulle gå eller la være.

– Han svarte: Jeg vil at du skal gå. Han er den typen menneske. Han ville at jeg skulle representere filmen, sier Stallone til LA Times.

Akademipresident Cheryl Boone Isaacs har allerede igangsatt tiltak for å øke mangfoldet i det stemmegivende Oscarakademiet. Målet er å doble antall kvinnelige medlemmer og medlemmer med minoritetsbakgrunn.

Bakgrunn: Oscarprisen i krise.

Over 150 Oscar-nominerte var samlet under lunsjen på Beverly Hilton hotell, blant annet Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Sylvester Stallone, Lady Gaga, Rachel McAdams og Alejandro G. Iñárritu.

Den siste stemmerunden foregår fra 12. til 23. februar, og så voktes hemmeligheten strengt fram til prisutdelingen. I år er det Chris Rock som skal være programleder.

REPRESENTERER: President i Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Cheryl Boone Isaac, og skuespiller Slyvester Stallone på lunsjen for de nominerte. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder