Blir rocker i ny film

ROCKER LØS: Meryl Streep (65) spiller rock-stjerne i sin neste film, dramakomedien «Ricki And The Flash», der hun blant annet gjør coverversjoner av Bruce Springsteen, Tom Petty og Lady Gaga. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Streep synger Springsteen

Skuespillerdronningen Meryl Streep er kanskje 65 år, men det forhindrer henne ikke i å riste løs på rock-foten i sin neste film.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Entertainment Weekly kan melde om at Hollywood-legendens neste hovedrolle blir i «Ricki And The Flash» med amerikansk premiere i august.

Der spiller hun den aldrende rock-stjernen Ricki Randazzo som i alle år har forsømt datteren Julie til fordel for egen karriere, men som vender hjem til datteren da hun møter store vanskeligheter i livet.

– Hun er definitivt persona non grata etter å ha vært hjemmefra i flere tiår, forteller regissør Jonathan Demme til Entertainment Weekly.

Datteren Julie spilles for øvrig i filmen av Meryl Streeps biologiske datter, Mamie Gummer.

I filmen fremfører Meryl Streep - eller bandet Ricki And The Flash - flere kjente coverversjoner, deriblant Bruce Springsteens «My Love Will Not Let You Down», Tom Pettys «American Girl» og Lady Gagas «Bad Romance».

Og hun gjør det live foran publikum!

DATTEREN: Mamie Gummer spiller Meryl Streeps datter i «Ricki And The Flash» og er også hennes datter i virkeligheten. Foto:Chris Pizzello,Ap

– Vi brukte ikke playback, her var det ikke snakk om å pynte på soundtrack'et. Dette er en ekte opptreden, forteller Jonathan Demme til Entertainment Weekly.

Jonathan Demme, som fikk Oscar for «Nattsvermeren» i 1991, har et nesten like stort hjerte for musikk som for film og har - ved siden av å ha lagd musikkdokumentarer om Talking Heads («Stop Making Sense») og Neil Young («Heart Of Gold)» - regissert en rekke musikkvideoer, deriblant Bruce Springsteens eneste Oscar-vinnende låt, «Streets Of Philadelphia», fra Demme-regisserte «Philadelphia».

Meryl Streep øvde intensivt på gitaren i seks måneder for rollen som Ricki Randazzo, og er ikke helt ukjent med sangroller etter innsatsen i ferske «Into The Woods» og ikke minst «Mamma Mia».

Datteren Mamie Gummer understreker også overfor Entertainment Weekly at hun ikke er spesielt overrasket over at moren fikser sangroller så bra.

– Hun elsker, elsker, elsker å synge - kanskje mer enn noe annet!

Les også

Flere artikler

  1. Amanda Seyfried om Meryl Streep i «Mamma Mia! Here we go again»: – Jeg savnet henne veldig

  2. Seyfried klar for «Mamma mia»-oppfølger

  3. Hollywood-stjernen Emily Blunt til VG: – Jeg ble ertet veldig mye

  4. Pluss content

    Kjendisene som giftet seg med «vanlige» mennesker

  5. Pluss content

    Hollywood-stjernene forteller: Slik er paparazzi-hverdagen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder