HUSKES: Richard Madden som Robb Stark i sesong 2 av «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic

Spilte Robb Stark: – Det var en fantastisk død!

CANNES (VG) Skotske Richard Madden (32) spilte Robb Stark i tre sesonger av «Game of Thrones». Han er fortsatt fan av serien.

VG møter Madden på filmfestivalen i Cannes, i forbindelse med premieren på hans nye film «Rocketman». I filmen, en musikal, spiller 32-åringen Elton Johns første elsker og etter hvert manager, John Reid.

Før det har han spilt så ulike roller som prinsen i «Eventyret om Askepott» (2015), Lady Chatterleys elsker (2015) Romeo i «Romeo og Julie» (2016) og livvakten David Budd i Netflix-serien «Bodyguard» – en rolle han fikk Golden Globe-pris for.

PRISVINNER: Madden vant Golden Globe for rollen i «Bodyguard». Foto: World Productions/Netflix

– Hvilken rolle blir du oftest gjenkjent for?

– Jeg tror «Game of Thrones» og «Bodyguard» fremdeles er de to flest folk kjenner meg igjen fra.

les også

Taron Egerton på besøk hos Elton John: Tatt i å stjele mat om natten

– Har du noen gang bekymret deg for at en rolle skal henge ved deg videre?

– Jeg har ikke bekymret meg for det. Jeg prøver å holde alt jeg gjør så variert som mulig og forsøke å gjøre jobber som utfordrer meg så mye som mulig. Jeg prøver å variere det – som å gå fra å synge og danse i denne («Rocketman», journ. anm) til «1917», Sam Mendes’ nye film. Så jeg går fra 70-tallet til skyttergravene.

les også

Richard Madden: Avviser Bond-rykter

– Har du noen kommentar til hvordan «Game of Thrones» har vært etter Robb Stark?

– Jeg synes serien har vært briljant etter Robb Stark. Det var en fantastisk død og jeg er fremdeles en stor fan av serien, så jeg kan ikke vente til siste episode, sier han tre dager før den sendes.

NY ROLLE: Madden (t.h.) synger og danser i rollen som Elton Johns elsker og manager i «Rocketman». Taron Egerton spiller Elton John. Foto: Gavin Bond / Paramount / UIP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder