STOLTE AV PROTESTEN: Daryl Hannah og aktivist John Quigley vinker til de skuelystne da de heises ned fra treet. Foto: AP

Daryl Hannah arrestert i tretopp!

Har sittet i treet i tre uker

(VG Nett) «Kill Bill»-stjernen Daryl Hannah (45) demonstrerte i Los Angeles og måtte hentes ned med heisekran.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Sammen med 25 andre demonstranter hadde den amerikanske filmstjernen beleiret et dyrket naturområde i South Central som eieren vil gjøre om til kjøpesenter.

Daryl Hannah (se utvalgt filmografi her) hadde klatret opp i et tre på eiendommen, og hun rikket seg ikke da politiet kom. Sammen med flere naturaktivister måtte 45-åringen hentes ned fra valnøttreet med heisekran.

RIKKET SEG IKKE: Daryl Hannah og med-demonstrant John Quigley før de ble fjernet fra treet med makt. Foto: AP

Tre uker
Daryl skal ha sittet i treet i tre uker. Hun skal ha bestemt seg for å sitte der til hun ble hentet ned. Selv om myndighetene til slutt måtte fjerne skuespilleren med makt, skal arrestasjonen ha foregått i rolige former.

- Moralsk riktig

Daryl smilte og vinket til alle skuelystne da hun hun ble heiset ned.

- Jeg føler meg sikker på at det er moralsk riktig for meg å ta et prinispielt standpunkt i lojalitet mot gårdbrukerne som holder til her, forklarte Daryl til nyhetsbyrået AP før pågripelsen.

Country-stjernen Willie Nelson (73) skal også ha vært med på demonstrasjonen, men han holdt seg unna tretoppene.

Politiet skal ha måtte tvinge seg gjennom en lang kjede med aktivister som sperret området. Flere skal ha lenket seg fast.

Den store eiendommen har vært benyttet som bosted for omlag 350 innvandrerbønder siden 1992, som har livnært seg ved å å dyrke frukt og grønnsaker. Med celeber støtte gjør de nå alt de kan for å hindre laneieren Ralph Horowitz i å selge størstedelen av området.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder