PROVOSERER: Jim Carrey, her på Filmfestivalen i Venezia i fjor, er kunstnerprovokatør på si. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Jim Carrey serverer Donald Trump dritt

Hollywood-stjernen starter det nye året med en heller tvilsom hilsen til USAs president.

«En siste twittermelding om denne Stinkeren fra 2018. Husk – uansett hva #PresidentNeverWas sier i det nye året... DETTE ER IKKE EN PAI», skriver Carrey under tegningen, som viser Trump klar til å innta en porsjon avføring, dekorert med et lite russisk flagg.

Mange amerikanske medier omtaler tegningen. Huffington Post beskriver den som «ekkel» og spår at den vil få folk til å miste matlysten.

Carrey er en svært ihuga Trump-motstander. I november kalte han ifølge The Guardian presidenten «en ondartet føflekk» og hevdet at republikanerne «voldtar det amerikanske systemet»..

Da Hollywood-veteranen i fjor vår la ut en tegning av pressesekretæren i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders (36), hisset han på seg Sanders’ far og en rekke republikanere. Men det var altså bare starten.

Siden har Carrey tegnet og postet mange og svært lite flatterende karikaturer av Trump selv – blant annet en der presidenten sitter i morgenkåpen og blotter brystet over en dessert formet som kvinnebryster.

Han står også bak en karikatur som forestiller Trump og pornostjernen Stormy Daniels (39) i aktivitet i sengehalmen. – som en reaksjon på Daniels’ påståtte affære med presidenten.

Taus Trump

Mens Trumps kritikere har moret seg over Carreys utspill, har presidentens støttespillere reagert med harme. Trump, som selv er kjent for å være rask til å ty til Twitter, har imidlertid ikke respondert på Carreys provokasjoner.

Også en rekke andre politikere har blitt gjenstand for Carreys nådeløse penn, og i desember serverte han det ene sparket etter det andre.

Carrey har delt alle sine kunstverk på Twitter, der han har flere enn 18,2 millioner følgere.

Skuespillerveteranen har en lang merittliste på lerretet og er kjent fra filmer som «Me Myself & Irene», «Liar, liar», «Bruce Almighty» og «The Truman Show».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder