Salma åpner festen

(VG Nett) Filmstjernen Salma Hayek (36) og filmen «Frida» får æren av å åpne Filmfestivalen i Venezia 29. august.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Kunstnerlegende

De to spiller hovedrollene i den lenge planlagte og svært så mediaomtalte filmen «Frida», som handler om den meksikanske kunstneren Frida Kahlos liv. Legendariske Kahlo, som levde fra 1907 til 1954, er spesielt kjent for sine mange selvportretter. Hun vakte også oppmerksomhet på grunn av sin biseksualitet.

Jennifer Lopez var lenge tilknyttet et annet filmprosjekt basert på Kahlos liv, men både hun og det rivaliserende filmselskapet United Artist trakk seg da det ble klart at Hayek og Miramax hadde et for stort forsprang.

Stjernespekket

Andre stjerner som kommer til å ta turen til Venezia, er Julia Roberts og David Duchovny, begge hovedrolleinnehavere i Steven Soderberghs «Full Frontal». Tom Hanks og Paul Newman skal sammen med regissør Sam Mendes promotere «Road To Perdition».

Nysgjerrigheten rundt filmen «Between Strangers» er stor. Edoardo Ponti (29), best kjent som sønn av filmlegenden Sophia Loren og produsenten Carlo Ponti, debuterer nemlig som regissør. Mamma Sophia spiller i filmen, sammen med blant andre Mira Sorvino.

Gulløve

Festivalen er den 59 i rekken. Statskuddet går 29. august, og rundes av med utdelingen av den prestisjetunge Gulløven 8. september. 21 filmer skal konkurrere om prisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder