bilde

Cruise setter dyrest-rekord?

(VG Nett) Tom Cruise og Steven Spielbergs «War of the Worlds» spås å bli tidenes dyreste film.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Her vil det ikke bli spart på noe. Spielberg vil at dette skal bli tiårets film, sier en ikke navngitt kilde til avisen The Sun.

Marsboer-drama

«Titanic» fra 1997 kostet nærmere 1,4 milliarder kroner å lage. «War of the Worlds» skal etter planen ha premiere i 2007.

Tom Cruise, for tiden USA-aktuell i action-thrilleren «Collateral», skal spille hovedrollen i filmen som baserer seg på H.G. Wells klassiker fra 1898 om marsboere som invaderer jorden.

Cruise og Spielberg har jobbet sammen før - i suksessfilmen «Minority Report» for to år siden.

Utsetter «MI»

Cruise, som er blant Hollywoods desidert best betalte skuespillere, skal ha måttet utsette den planlagte innspillingsstarten av «Mission: Impossible 3» som følge av den nye filmavtalen. Først neste sommer får Cruise tid til «M:I 3».

Innspillingen av «War of the Worlds», som har blitt filmatisert to ganger før - for kino i 1953 og for TV i 1988, starter i november. Paramount Pictures og DreamWorks har sikret seg prosjektet.

20 % hver

Hverken Spielberg eller Cruise får forhåndshonorar for «War of the Worlds». I stedet skal de ha inngått en avtale med filmselskapet om at de hver har krav på 20 prosent av billettinntektene.

Da romanen ble tilrettelagt for radio i 1938, skal tusenvis av lyttere faktisk ha blitt overbevist om at jorden virkelig var blitt invadert av romvesener.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder