- Glimrende Harry Potter-film!

Harry Potter-fansen som venter i spenning på den sjette boken, kan nå glede seg over at den første snikanmeldelsen av den fjerde filmen ligger ute på Internett.

Mari Glans
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

BLITT VOKSEN: Harry Potter sliter med løpske hormoner i filmatiseringen av «Harry Potter og ildbegeret». Ifølge en anmelder som har sett råklippen, er dette den beste Potter-filmen så langt. Foto:

Boken «Harry Potter and the Half-Blood Prince» kommer på engelsk i morgen. Filmen «Harry Potter og ildbegeret» kommer på kino om fire måneder, men allerede ligger den første anmeldelsen ute på nett.

Igjen er det nettstedet aintitcool.com som er først ute, en av spionene til filmnerdenes fremste ryktebørs har fått se råklippen av filmen. De fleste av spesialeffektene mangler fortsatt, og ifølge skribenten Capone, en av ringrevene fra Ain't It Cool, gjenstår det en del arbeid før «Ildbegeret» er helt ferdig. Men han elsker den.

Eminent

- Dette er klart den beste Harry Potter-filmen så langt, folkens. Det er det ingen tvil om, skriver Capone.

- Skuespilleriet er eminent, og følelseslivet til hovedpersonene skaper enda mer dybde i denne glimrende filmserien, synes han.

Anmelderen forteller at denne gangen er det trekløveret Hermine, Harry og Ronnys pubertet som står i sentrum.

- Regissøren har lagt mye vekt på tenåringenes løpske hormoner, skriver Capone, som beskjemmet må innrømme at Hermine er blitt en svært attraktiv ung kvinne.

Men det finnes mange andre utfordringer for Harry enn bare den første forelskelsen. Blant annet går Tretrollmannsturneringen av stabelen.

- Flere av scenene som skildrer utfordringene Harry står overfor, er veldig uferdige, men likevel svært dramatiske. Særlig en scene hvor Harry kjemper mot en aggressiv drage utmerker seg. De få glimtene jeg fikk av den ferdige dragen, imponerer, skriver Capone.

Likevel er det birollefigurene anmelderen synes hever filmen. Han skryter fælt av blant andre Brendan Gleesons tolkning av professor Alastor «Galøye» Bister. Men for fansen knytter det seg nok mest spenning til Ralph Fiennes' Voldemort.

- Jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg skal si om ham, siden jeg bare har sett ham uten spesialeffekter. Men selv som en «vanlig» figur er han veldig skummel. Dette er første gang jeg har fryktet for Harrys liv, skriver kritikeren.

«Harry Potter og ildbegeret» har norgespremière 18. november. Det ligger teasertrailere ute på nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder