«Dilwale Dulhania Le Jayenge» har blitt vist på kino siden 1995, og kan dermed feire 20-årsjubileum om ikke så lenge. Dette bildet er tatt inne i salen hos Maratha Mandir, hvor filmen har blitt vist lenge. Ifølge kinoeieren er salen ofte halvfull på hverdager, men i helgene er det gjerne fullt hus.

«Dilwale Dulhania Le Jayenge» har blitt vist på kino siden 1995, og kan dermed feire 20-årsjubileum om ikke så lenge. Dette bildet er tatt inne i salen hos Maratha Mandir, hvor filmen har blitt vist lenge. Ifølge kinoeieren er salen ofte halvfull på hverdager, men i helgene er det gjerne fullt hus. Foto:Danish Siddiqui,Reuters

Film ble vraket – skuffet publikum fikk den tilbake

Bollywood-filmen «Dilwale Dulhania Le Jayenge» skulle tas av lerretet etter nesten 20 år. Da ble det bråk.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den romantiske dramafilmen dukket opp på kino høsten 1995, og siden den gang har «Dilwale Dulhania Le Jayenge» vært et fast innslag hos indiske kinosaler. Det betyr at filmen (som ifølge BBC kan oversettes til noe slikt som «Den Modige Får Bruden») har gått på kino i over tusen uker til sammen – uten et eneste avbrekk.

Hundrevis av telefoner

Historien tar for seg to indere, bosatt i Storbritannia, som forelsker seg i hverandre – og dette blir følgelig ingen problemfri affære. Kinogjengerne har altså latt seg friste i en årrekke, men like før helgen meldte flere medier at den langvarige suksessen var over: Filmen hadde blitt vist på kino for aller siste gang, ved kinosenteret Maratha Mandir i Mumbai. «Dilwale Dulhania Le Jayenge var rett og slett ikke kommersielt levedyktig lenger. Akkurat dét nektet publikum å slå seg til ro med.

Nå melder nemlig BBC at Maratha Mandir mottok flere hundre klagetelefoner fra triste filmfans da sluttvisningen var et faktum.

– Da vi informerte om at filmen skulle tas av i forrige uke, mottok vi over 230 telefoner i løpet av de første to timene. Vi hadde aldri forventet en slik respons, sier kinoeier Manoj Desai til BBC.

Sendes senere på dagen

I utgangspunktet var det Yash Raj Films, filmstudioet bak «Dilwale Dulhania Le Jayenge», som besluttet at filmen burde fjernes fra kinoplakaten. Takket være publikums såre tilbakemeldinger har studioet gjort helomvending: Nå har de bestemt for at filmens kinokarriere får fortsette enda en stund – men ikke uten visse endringer. De siste årene har «Dilwale Dulhania Le Jayenge» startet klokken kvart over ni på morgenen, men nå blir det andre boller.
– Kvart over ni var for tidlig for folk flest, så nå skal filmen vises klokken halv tolv i stedet, har Vinay Choksi fra Yash Raj Films uttalt. Dessuten skal billettprisene heves et lite hakk.
Uavhengig av når filmen faktisk tas av lerretet for godt, er den fortsatt for suksess å regne: «Dilwale Dulhania Le Jayenge» er foreløpig den Bollywood-filmen som kan skryte av lengst levetid på kino.

KJENTE PRESSET: Maratha Mandir-kinoen i Mumbai fikk overveldende respons da de annonserte at «Dilwale Dulhania Le Jayenge» ikke skulle vises lenger. Etter noen få dagers pause kommer filmen tilbake igjen. Foto:Danish Siddiqui,Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder