VANT: Susan Schneider krangler med Williams barn om arven. Her med Robin Williams og hans datter Zelda Williams. Foto: Katy Winn , Ap

Robin Williams' familie ferdige med arvestriden

Familien kan endelig legge arveoppgjøret bak seg.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter ett år med krangling over Robin Williams' arv er familiefeiden endelig over. Familien inngikk et forlik og fikk løst problemene utenfor rettssalen.

Det er bestemt at enken skal få beholde noen gjenstander som har sentimental verdi for henne, blant annet gaver, en klokke og sykkelen hun og Robin Williams kjøpte sammen på bryllupsreisen.

Robin Williams tok sitt eget liv 11. august i fjor.

– Det er vanskelig å omtale dette som en seier, med tanke på tapet som ligger bak, men jeg er veldig takknemlig overfor dommeren som har hjulpet oss gjennom disse problemene. Jeg kan leve i fred og tenke at mannen min fikk sitt ønske oppfylt, sier Schneider i en pressemelding, ifølge People.

VG+: Robin Williams' historie: Liten mann, stort liv.

Schneider, som arvet hjemmet de to delte, mente hun hadde krav på Williams' personlige eiendeler som var inne i huset, men som var tydelig testamentert til barna – og at hun ikke fikk en stor nok pengesum til at hun kunne ta vare på det store huset.

Advokatene sier i en pressemelding at Schneider vil motta en brøkdel av arven på 100 millioner dollar, altså over 800 millioner norske kroner, kun for å tillate henne å forbli i hjemmet livet ut. Resten vil gå til barna.

Glad det er over

Williams barn Zak (32), Zelda (26) og Cody (23) har på sin side ment at Schneider går altfor langt når det gjelder hva hun har rett til å kreve.

Williams fikk barna med to tidligere koner. Først var han gift Valeri Velardi som han fikk sønnen Zak med, og deretter Zelda og Codys mor, Marsha Garces.

– Barna er lettet over å endelig kunne legge dette bak seg, sier Meredith Bushnell, barnas advokat til People.

Sørget: Stjernene uttrykte sin sorg på Twitter

Da saken først var oppe til retten i San Francisco i mars fortalte barnas advokat at saken har vært uutholdelig for dem, og at de ønsket å løse saken privat.

Les: Ett år siden Robin Williams død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder