GA BESKJED: Aksel Hennie vant Amanda for Beste mannlige skuespiller, og varslet bandet om at de kunne glemme å spille, før han takket familien og hilste til sin avdøde bror. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Takketaler tatt av musikken

Folk tordnet på Twitter * TV 2 skylder på reklameregler * Forventet kritikk

Ikke bare film havnet i fokus under Amandaprisutdelingen
lørdag kveld. På sosiale medier gikk diskusjonen om musikken som ble spilt over takketalene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

At arrangører bruker musikk for å gi prisvinnere et hint om at de må runde av talen, er et velkjent fenomen. Det skjer både under Oscar- og Golden Globe-utdelingene.

Men i år var bandet som spilte under Amanda-prisshowet i forbindelse med Filmfestivalen i Haugesund svært kjappe på labben. I hvert fall om en skal tro mikronettbloggen Twitter.

«Kan ikke det husbandet øve et annet sted? De overdøver jo talene.» Skrev @JRVaag i starten av TV2-sendingen.

Mange flere reagerte på kort tid for talene, som Anders Aavangen som mente arrangøren burde unngå å overdøve talene, og Hilde T. Frick (@veslefrick) som skrev «Ganske kort tid for takketalene.»

Øystein Kaarby beskrev opplevelsen slik:

Forholder seg til reklameregler

Programdirektør i TV 2, Kari Hansmark, sier dette til kritikken:

– Vi vet det kommer reaksjoner, men dette er den eneste muligheten vi har. Vi må forholde oss til strenge reklameregler.

Hun forteller også at samtlige prisvinnere ble informert i forkant av utdelingen.

– Vi sa til prisvinnerne at alle har en begrenset tid til å takke på. Hvis de går over tiden, så går det utover de neste på listen. Av alle «onder» er dette den greieste måten å løse det på. Vi skulle også ønske at vi hadde bedre tid, men sånn er den verdenen vi lever i, dessverre.

Også Knut Schreiner reagerte på talekuppingen:

Planlagt for Ullmann

Da Aksel Hennie mottok prisen for Beste mannlige skuespiller for hovedrollen i «Pionér», kom han bandet i forkjøpet, og erklærte: «Dere får ikke lov til å spille, slapp av!» midt i sin egen tale.

Enkelte reagerte også da musikk ble spilt over Liv Ullmanns begrunnelse for Elsa Lystads Ærespris. Men det var planlagt, forteller TV 2:

– Det var introen til «Hva var vel livet uten deg». Det var et lydteppe som lå under først, og så startet sangen. Sangen begynte rolig mens hun leste, så kom kollegene syngende inn, forteller Hansmark.

– Hva tenker du om at publikum har reagert på det?

– Det vet jeg ikke noe om, jeg har ikke fått noen reaksjoner. Sangen begynte veldig lavt, så det var introen til dem som kom syngende inn. Så dette hadde vi trent masse på.

Flere reaksjoner på talemusikken:

https://twitter.com/audunmolde/statuses/500746060810452992

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder