Fikk drømmejobb i «Matrix»

Bård-Anders ble teknisk direktør

Bård-Anders Kasin (22) fra Notodden skal sørge for at Keanu Reeves' stunt i Matrix-oppfølgeren «Revolution» blir mer spektakulære enn noen gang.

  • Guro Hoftun Gjestad

Artikkelen er over 16 år gammel

Nå skal 22-årige Bård-Anders Kasin fra Notodden bidra til at Reeves og Moss blir av «en annen verden» - en «Matrix-verden» også i den siste delen av filmtrilogien, skriver Varden.

- Målet er å løfte effektene enda ett hakk opp. Samtidig vil man bygge opp under historien, og ikke effektene i seg selv, sier Kasin til VG.

Når han er på plass i San Francisco, kan han smykke seg med tittelen «technical director» i staben av 290 personer som jobber med det visuelle Matrix-universet.

- Det er den ultimate drømmejobben innen mitt felt akkurat nå. Matrix er det desidert største for tiden, sier han.

Bård-Anders Kasins CV er ikke så imponerende når det gjelder skolegang. Den stopper etter videregående.

Men med selskapet Multimedia Innovation, som han startet med Milan Markovic for to år siden, har han fått imponerende «arbeidsprøver» å vise til, blant annet verdenslanseringen av den nye Volvo XC 90.

- Jeg har holdt på med dette i syv år, og er selvlært. Jeg har alltid vært begeistret for å bygge ting og lage ting. Med Matrix får jeg mulighet til å ta dette opp til det høyeste nivået.

Bård-Anders Kasin blir ikke eneste nordmann i Matrix-staben. Øystein Larsen fra Bærum har de tre siste årene vært med på å lage Matrix-effektene.

- Jeg har vært i kontakt med ham.Vi kommer til å jobbe i forskjellige avdelinger; han jobber med «den virkelige verden», mens jeg kommer til å jobbe med Matrix-verdenen.

Så fort billettene er i orden, setter Bård-Anders kursen mot San Francisco.

«Matrix Revolution» har première 5. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder