SYK: Skuespiller Selma Blair forteller at hun fikk diagnosen 16. august. Her er hun på rød løper i januar 2016. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Selma Blair får massiv støtte etter at hun delte MS-diagnosen

Hollywoodstjernens venner og kolleger støtter opp etter at hun sto fram med sykdommen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var i helgen skuespiller Selma Blair (46) delte med sine 685.000 følgere på Instagram at hun har diagnosen multippel sklerose .

les også

Selma Blair beklager flydrama: – Jeg skammer meg

I en lengre tekst forteller hun at sykdommen påvirker hverdagen hennes, og at kostymedesigneren som jobber på Netflix-serien hun nå spiller inn også må hjelpe henne med å kle på seg.

VENNER: Selm Blair og Sarah Michelle Gellar er venner og kolleger. Her er de på MTV Music Awards i 2000, der de vant pris for beste kyss med «Et farlig spill». Foto: FRED PROUSER / REUTERS

«Jeg har multippel sklerose. Sykdommen forverrer seg nå. Med Guds velsignelse og viljestyrke og forståelse fra Netflix-produsentene, har jeg en jobb. En fantastisk jobb. Jeg er funksjonshemmet. Jeg faller noen ganger. Jeg mister ting. Hukommelsen min er uklar. Og min venstre siden spør om retning fra en ødelagt GPS. Men vi gjennomfører det.»

I teksten takker Blair spesielt skuespillerkollegene Jamie King, Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr, som hun sier har støtte henne siden hun fikk diagnosen 16. august.

Selma Blair spilte mot Sarah Michelle Gellar i «Et farlig spill» («Cruel Intentions») i 1999, og er også kjent fra «Lovlig blond» (2001), «Hellboy» (2004) og TV-nyinnspillingen av «Heathers» (2018). Nå spiller hun Harper Glass i den kommende serien «Another Life».

les også

Cameron Diaz bekrefter at hun legger opp

Ifølge People svarte Gellar «Jeg elsker deg, jeg er stolt av deg, og det er ingenting jeg ikke ville gjort for deg.»

JOBBER: Blair på premiere i Loa Angeles i april. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP

Freddie Prinze jr., ektemannen til Gellar, svarte «Glad i deg, mama».

Jamie King svarte «Jeg vil alltid ta vare på deg, elske deg og holde deg. Du er den sterkeste kvinnen jeg vet om. Vi vil komme oss gjennom dette, fordi du er en kriger. Du har vært min kjære i 20 år, og har vært en gave jeg ønsker alle kvinner har. Jeg kan ikke beskrive hvor stolt jeg er av deg. Du lyser sterkere enn ord kan uttrykke.»

les også

«Buffy»-stjerne arrestert for vold

Også «Beverly Hills 90102»– og «Charmed»-skuespiller Shannen Doherty sendte Blair sin støtte. Doherty har nylig vært åpen om sin egen kamp mot kreft.

«Styrken i å dele dette er ikke bare en gave til andre, men til deg også. Er så stolt av deg og sender deg krigerstyrke og intens kjærlighet.»

Jack Osbourne, som fikk MS-diagnose i 2012, skrev også at han sendte masse kjærlighet.

Multippel sklerose er ifølge Store medisinske leksikon en kronisk betennelsessykdom i sentralnervesystemet.

Sykdommen rammer vanligvis unge mennesker, og gjennomsnittsalder når den først fremtrer er rundt 30 år. MS opptrer noe hyppigere blant kvinner enn blant menn. Ifølge SML har 11.000 mennesker i Norge MS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder