Ikke gå for den

Artikkelen er over ni år gammel

«JUST GO WITH IT»

VG:s terninger viser 2 prikker

Adam Sandler prøver å forføre en pen dame på Hawaii, og Jennifer Aniston spiller hans bestevenn: en alenemor som i all hemmelighet egentlig er sexy. Høres det kjent ut?
Tja, «50 First Dates» og «The Switch» hopper i hvert fall frem fra hukommelsen mens rådhusklokker kimer inne i skallen.
Mer spesifikt spiller Sandler en lege som etter å ha fått krass kritikk for utseendet på bryllupsdagen spesialiserer seg i plastisk kirurgi og beholder gifteringen bare som et middel til å nedlegge damer uten forpliktelser.

Det går bra helt til han møter drømmedama, og må dikte opp flere løgner for å dekke over den første. Da verves hans lojale kontordame (Aniston) til å spille kona han er i ferd med å skille seg fra, og vips havner de på Hawaii med hennes to barn og hans drømmedame - samt fetter.
Som tendensen er i amerikansk drama og komedie, er barnekarakterene så veslevoksne og kunstig søtet at de blir usjarmerende. Og Nicole Kidman som Anistons nemesis når virkelig et lavpunkt i karrieren. Og da refererer jeg ikke til spagaten i hula-hula-skjørt og six-pack.
Og jo da, det finnes enkelte komiske pustehull i denne nær to timer lange forviklingsfarsen, men heller ikke munn-til-munn-gjenopplivingsforsøket på en sau er nok til å holde filmen flytende.

«Just Go With It» fremstår som en miks av assorterte komedier Sandler og Aniston har gjort før. Dessverre er det ikke en «best of»-miks.
INGVILL DYBFEST DAHL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder