- Ingenting kunne stoppet en utenlandskarriere

Foto: VG

Aksel Hennie drømmer om «Salander»-suksess

(VG Nett) «Hodejegerne» hypes i utlandet. Hovedrolleinnehaver Aksel Hennie (35) legger ikke skjul på at han ønsker å prøve seg i Hollywood.

 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over ni år gammel

- Som alle andre har jeg nære mål - og fjerne drømmer. En fjern drøm for meg er å få kunne jobbe med de jeg selv har sett på film fra jeg var liten, sier Aksel Hennie om mulighetene for en internasjonal karriere etter at forhåndshypen for Jo Nesbø-filmatiseringen har tatt helt av.

VGTV: Se eksklusiv trailer fra «Hodejegerne»

Amerikanske agenter stod i kø, og siklet etter filmen under filmfestivalen i Berlin med det resultat at «Hodejegerne» blir vist i 15 amerikanske storbyer. Den er i tillegg solgt til flere andre markeder.

Som om ikke det er nok, har også filmens regissør, Aksel Hennies mangeårige samarbeidspartner Morten Tyldum, sikret seg en kontrakt med et anerkjent amerikansk produksjonsselskap.

Les om «Hodejegerne»: Dette tvillingparet skal redde livet til Aksel Hennie

Noomi «Salander» hot i Hollywood

Jo Nesbø har av flere amerikanske medier blitt utropt til den nye Stieg Larsson - og det knytter seg store forventninger til den første filmatiseringen av hans bøker.

Stieg Larssons Millenium-trilogi gjorde svenske Noomi Rapace (31) til en verdensstjerne gjennom rollen som «Lisbeth Salander», Nå er hun et hett navn i Hollywood og har flere nye prosjekter på gang. Det kan fort skje med Hennie dersom han gjør sakene sine bra i «Hodejegerne».

KLAR FOR MER: Noomi Rapace (31) er ferdig som Lisbeth Salander, og klar for å ta Hollywood med storm. Foto: Pa Photos/AP


Hennie selv har imidlertid beina godt plantet på jorda:

- Publikum er grunnen til at jeg driver med det jeg driver med, og man ønsker selvfølgelig at de historiene man er med på blir sett av flest mulig. Men jeg er en fyr som forholder seg til det som finnes på bordet: Hvis du spiser middag, snakker du ikke om den middagen du skal ha i morgen eller det man spiste sist, sier han og konkluderer:

- Det kan hende det dukker opp en jævla feit 11-retter om et par år. Men akkurat nå spiser jeg mors hjemmelagde kjøttkaker, og det smaker dødsbra! Men selvsagt, når man hører hvordan det går med Noomi, tenker man selvsagt at det hadde vært kult om det skjedde med noen her i Norge også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KUNSTTYV: Aksel Hennie i rollen som Roger Brown i "Hodejegerne". Her får han instrukser fra regissør Morten Tyldum under innspillingen i fjor. Foto: VG


- Hva kunne stoppet deg fra en karriere utenlands da?

- Ingenting kunne vel egentlig stoppe det. Jeg tar ting som det kommer, og jeg har ett eneste livsmotto; Alt ordner seg. Alltid! Dukker det opp et filmmanus som er fantastisk, ja så finner man en løsning på det. Jeg har masse gode folk rundt meg - og jeg har en kjempefin familie som ville hjulpet meg å legge til rette for noe slikt hvis det skulle skje.

- Morten Tyldum - som du har jobbet med mange ganger - er allerede klar for USA. Tror du ikke han kan dra deg med på lasset?

- Morten er en av de mest generøse og lojale menneskene jeg kjenner, og vi har vært med hverandre i viktige perioder i livet. Hvis noen av oss kan hjelpe hverandre, gjør vi det når som helst.

VGTV: Se eksklusiv trailer for Hodejegerne

Kjendisstatusen

POPULÆRT PAR: Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge blir alltid omringet av fotografer når de dukker opp på premierefester. Foto: VG

Aksels kjæreste, Tone Damli Aaberge (22), skrev kontrakt med det amerikanske plateselskapet Motown i fjor høst, mens Aksel har en agent i England som ser etter utenlandsoppdrag for ham. Hennie sier han vil vurdere å få seg agent i USA, og mener det ikke ville vært noe problem kunsterisk å bosette seg utenlands, men mye kommer an på familiesituasjon og private forhold.

Hennie er etter «Max Manus»-suksessen utvilsomt landets største filmstjerne for tiden, og kjendisstatusen hans har vokst seg ekstra stor siden han ble kjæreste med Tone Damli Aaberge. Titt og ofte er han å se på røde løpere og premierefester.

- Er han noen gang redd for at skuespiller-Aksel skal forsvinne i kjendis-Aksel?

- Jeg er ikke redd for det, jeg føler jeg balanserer det ganske greit. Jeg er først og fremst Aksel, og kan ikke forholde meg til de eventuelle merkelapper som folk putter på meg. Om jeg er skuespiller-Aksel, kjendis-Aksel, eller «Hodejeger»-Aksel... Hva skal jeg si? Jeg tror folk klarer å skille.

- Burde være lei av Tone og Aksel

Han mener likevel mediene ofte har feil fokus, og sier han blir slapp når alt fokuset dreier seg om hvem han er kjæreste med og hvem han er far til:

- Jeg synes det er mye mer interessant å snakke om filmen vi har og som vi er veldig stolte av, hvor stor Jo Nesbø har blitt i utlandet og slike ting i stedet for å høre om meg selv og dama mi igjen og igjen. Folk er det kanskje ikke, men de burde være mettet på slike ting nå, sier Hennie og ler.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Les også

 1. «Hodejegerne»-regissør headhuntet til Hollywood

  (VG Nett) Morten Tyldum viste fem minutter fra Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne» under filmfestivalen i Berlin.
 2. Aksel Hennie klar for 15 amerikanske byer

  (VG Nett) Amerikanerne har kastet seg over Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne» - lenge før filmen har fått premiere i…
 3. Lars (25) og Gunnar (25) skal redde livet til Aksel Hennie

  (VG Nett) Det eneggede tvillingparet Lars og Gunnar Skramstad Johnsen fra Brumunddal debuterer som skuespillere mot…
 4. Jakter store tvillinger til Hennie-film

  (VG Nett) Skaperne av filmen «Hodejegerne» har fått to store utfordringer å bryne seg på i…
 5. Hennie får hovedrollen i «Hodejegerne»

  (VG Nett) Aksel Hennie (35) har takket ja til rollen som Roger i filmen basert på Jo Nesbøs krimroman.

Mer om

 1. Film

Flere artikler

 1. Her er Aksel i Cannes

 2. Aksel Hennie klar for 15 amerikanske byer

 3. Deadline: Morten Tyldum utvikler amerikansk «Hodejegerne»

 4. Stor norsk filmhøst i vente

 5. Danske anmeldere liker «Hodejegerne»

Fra andre aviser

 1. «En sann svir av en actionthriller»

  Aftenposten
 2. «Hodejegerne» tjener inn millioner i utlandet

  Aftenposten
 3. I morgen kan «Hodejegerne» vinne britenes Oscar

  Aftenposten
 4. Hodejegerne slår alle rekorder

  Aftenposten
 5. «Hodejegerne» solgt til USA

  Aftenposten
 6. Hodejegerne til Toronto-festival

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder