POPULÆRE HELTER: Sylvester Stallone, Bruce Willis og Mickey Rourke slår an på amerikanske kinoer. Foto: Camera Press

Stallone danket ut Julia Roberts

... Og kvinnene vil ha action

(VG Nett) 80-tallets actionhelter fenget mer enn Julia Roberts på søken etter seg selv. Og antall kvinner som vil se action overrasker.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- For åtte måneder siden trodde vi ikke en gang at kvinner ville se filmen, sier David Spitz i distribusjonselskapet Liongate. De står bak amerkedsføringen av Sylvester Stallones siste film «The Expandables.

I helgen var filmen den mest sette på amerikanske kinoer og spilte inn 35 millioner dollar, skriver LA Times.

Stallone har fått med seg blant andre Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Mickey Rourke og Jet Li i det eksplosive dramaet. Og etter først helg på kino i USA og Canada viser det seg at gamle helter slår godt an. Også hos kvinnene.

40 prosent av de som løste inn billett til «The Expendables» var kvinner. Noe som overrasket filmens distributører.

- Men nå er tiden for actionfilmer som ikke er typiske blockbustere, sier Spitz.

Les også:Julia Roberts: - Jeg er hindu

Julia på andre

Filmen som havnet på andreplass på den amerikanske kinolisten i helgen var «Eat, Pray, Love» med Julia Roberts i hovedrollen. En film med en klarere kvinneprofil. 72 prosent av de som så filmen i løpet av den første helgen, var kvinner.

I løpet av den første helgen spilte filmen inn 23,7 millioner dollar. Filmen er basert på bestselgerboken med samme navn,skrevet av Elizabeth Gilbert. Den handler om en nyskilt kvinne som reiser til Italia, India og Indonesia på jakt etter spiritualitet.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder