TO GANGER I HAUGESUND PÅ EN UKE: Sofie Gråbøl deltok på Amanda-showet. Hun vil gjerne jobbe med både far og sønn Oftebro.
TO GANGER I HAUGESUND PÅ EN UKE: Sofie Gråbøl deltok på Amanda-showet. Hun vil gjerne jobbe med både far og sønn Oftebro. Foto: Scanpix

«Forbrytelsen»-Sofie Gråbøl ønsker seg Oftebro som kollega

FILM

HAUGESUND (VG) Den danske stjernen spiller veldig gjerne film med både Jakob og Nils Ole Oftebro.

Publisert:

Sofie Gråbøl var en av de internasjonale stjernene som var gjest under Amanda-showet fredag kveld. Tidligere i uken hadde hun presentert sin nye film «Det kommer en dag», hvor hun spiller lærer på et dansk barnehjem på 60-tallet.

«Bølgen» ble årets kinofilm – les om vinnerne her!

Gråbøl har spilt i en rekke danske filmer, men har ikke vært å se i norsk film siden skrekkfilmen «Mørkets øy» fra 1997. Det ønsker hun å gjøre noe med.

– Jeg synes det skjer mange fantastiske ting i norsk film, jeg vil gjerne være med i en norsk film, da VG møtte henne på rød løper hvor hun bar en kjole av Malene Birger.

– Hvem vil du helst spille mot?

– Jeg vil gjerne spille mot Jakob Oftebro, jeg synes han er så flink. Men jeg vil også gjerne spille mot hans far, Nils Ole.

Sett denne? Hanne Krogh måtte avbryte Amanda-innslag – fikk hele salen til å le

Gråbøl ble en snakkis i hele Europa etter rollen hun gjorde som etterforsker Sarah Lund i krimserien «Forbrytelsen» mellom 2007 og 2012. Genseren etterforskeren brukte ble også en hit, og man skulle kanskje tro at skuespilleren er lei av å bli konfrontert med dette tøystykket.

– Jeg har fått mye spørsmål om den i mitt liv. Jeg er ferdig med genseren, men jeg blir ikke sur, tvert imot! Jeg har stor kjærligheten til den genseren!

1 av 19ARM I ARM:Kristofer Hivju kom sammen med sin kone Gry Molvær. Foto: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX
1 av 13BESTE FILM: Beste film ble gitt til Bølgen. Her står blant andre Are Heidenstrøm, Roar Uthaug og Martin Sundland under utdelingen av Amandaprisen 2016 i Haugesund fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix