Hivju etter «Furious 8»-rollen: Fikk fartsbot på første økt

På sin første treningstur etter å ha fått rollen i bilactionfilmen «Furious 8», fikk Kristofer Hivju (37) en klekkelig fartsbot. Men før han møtte kona, kunne han ikke kjøre i det hele tatt.

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Mattis Sandblad (foto)
 • Mathias Jørgensen

Artikkelen er over fire år gammel

For to uker siden ble det klart at «Game of Thrones»-aktuelle Kristofer Hivju skal spille i den åttende filmen i «Fast & Furious»-franchisen.

Så langt har ikke Hivju kommentert rollen, men da han og kona Gry Molvær møtte VG i Oslo mandag i forbindelse med premieren på sesong 6 av fantasy-serien, tok han seg tid til å svare på noen spørsmål om den kommende actionfilmen.

Hivju om «Game of Thrones»: – Jeg er glad hver sesong jeg overlever.

– Hva er ditt forhold til biler?

– Jeg har en far som er helt besatt av biler og gjerne vil snakke bil med meg, sier skuespilleren.

FARTSGLAD: Kristofer Hivju vil ikke røpe hvor fort han kjører, men medgir å ha blitt litt ekstra glad i gasspedalen etter at han fikk rollen i «Furious 8». Her med kona Gry Molvær på «Game of Thrones»-premiere i Oslo mandag. Foto: Mattis Sandblad VG

Øvelseskjørte med kona

Faren hans er skuespiller Erik Hivju, men bilinteressen smittet ikke sånn umiddelbart over.

– Hva var det første jeg ba deg om? Det var å ta lappen, skyter Molvær inn og ler.

Hivju smiler:

– Da hun ble gravid gikk det fem minutter, og så tvang hun meg til å ta lappen. Så det er Gry som har lært meg opp til å kjøre bil.

Bakgrunn: Hivju til «Fast & Furious».

Paret traff hverandre for elleve år siden og giftet seg i fjor. Molvær er journalist og fotograf og var tidligere programleder for «Schrödingers katt» på NRK. Sammen har de døtrene Noor (8) og Sylja (7).

– Hvem kjører familiebilen

– Da jeg møtte Gry satt jeg alltid ved siden av henne mens hun «rællet» rundt i SUV-en sin. En kamerat av meg mente det fortalte noe om dama at hun av alle biler valgte en firehjulstrekk. Men nå er det vel 50/50 hvem som kjører. Vi har kjørt mye sammen, fastslår Hivju.

VETERANER: Michelle Rodriguez og Vin Diesel i «Fast & Furious» fra 2009. Foto: United International Pictures

Inspirert til å gasse på

Satsingen internasjonalt, som gjør at Kristofer etter hvert har fått roller sammen med Will Smith, «Game of Thrones»-gjengen og nå med «Fast & Furious»-klanen, gjør de også sammen. Men den aller første starten med «Furious 8» gikk ikke bare som smurt for skuespilleren.

«Game of Thrones»-forfatter til VG: – Jeg elsker Hivju i rollen.

– Da jeg hadde fått jobben og skulle gjøre litt research, på den første turen fikk jeg DEN fartsboten. Så jeg har lært at om man skal trene, må man gjøre det på bane. Det var en hard lærdom, sier Hivju og flirer litt skamfult.

– Får du mange fartsbøter?

– Nei, jeg gjør ikke det, men man blir litt inspirert av å få denne jobben. Det gjorde noe med gasspedalen…

Ekteparet Hivju/Molvær: Stiller gjerne opp som statister for hverandre.

Hvor fort han har kjørt, vil Hivju derimot ikke ut med.

– Ha, ha. Ingen kommentar!

I 2001 kom den første filmen i franchisen. Den åttende er planlagt som den første i en slags trilogi. Ytterligere to filmer er planlagt i serien. Om Hivju får være med i flere av dem, vites ikke.

STYRER SAMMEN: Kristofer Hivju og Gry Molvær på jerntronen utenfor Colosseum i Oslo mandag kveld. Foto: Mattis Sandblad VG

Spiller mot Charlize

De kommende filmene blir de første etter «The Fast and the Furious: Tokyo Drift» som spilles inn uten den avdøde hovedrolleinnehaveren Paul Walker. Walker mistet livet i en bilulykke i desember 2013 og deler av den syvende filmen måtte spilles inn med hans brødre som Walkers rollefigur Brian O'Conner.

Charlize Theron: Vitne til at moren skjøt og drepte faren

I filmen som har planlagt premiere i april neste år, skal Hivju ifølge The Wrap spille en av skurkens håndlangere. Blant motspillerne får han Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Kurt Russel, Jason Statham og Charlize Theron.

– Hva tenker du om å spille mot Charlize Theron?

– Det blir spennende. Hun er en sinnssykt god skuespiller, virkelig en dødsdyktig dame. Jeg er også veldig begeistret for Vin Diesel, som jeg på en måte har fulgt fra jeg var ganske ung. Jeg var jo i 20-årene da de filmen kom ut, så jeg har måttet se dem om igjen nå. Nå skal jeg tvinge Gry til å se dem også, sier Hivju og fortsetter:

– Det er virkelig en franchise det er gøy å gå inn i - det er en ungdomsdrøm!

Les også

Mer om

 1. Kristofer Hivju
 2. Game of Thrones
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. Kristofer Hivju til «Fast & Furious»

 2. Hivju får spille mot Theron i «Fast & Furious»

 3. Hivju: – Jeg er glad hver sesong jeg overlever!

 4. Hivju spiller mot sønnen til Clint Eastwood i «Fast 8»

 5. «Fast & Furious Live» kommer til Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder