Trollene vant folket

HAUGESUND(VG Nett) VG-leserne har talt: «Trolljegeren» er årets film.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det var egentlig ingen tvil, filmen har ledet alle avstemningsrundene i løpet av sommeren, og i finalen fikk den nesten 40 prosent av stemmen. «Trolljegeren» ble VG-lesernes, folkets favoritt:

- Jeg har lenge ment at Folkets Amanda er den viktigste prisen. Her får vi målt med stemmesedler hva folk setter pris på, sier John M. Jacobsen, veteranprodusenten bak fjorårets største norske filmfenomen, Trolljegeren.

- Det dreier seg ikke om en gruppe som sitter sammen og vurderer filmer og som kan påvirke hverandre, fortsetter Jacobsen.

VGTV på rød løper: Konkurrentene Line og Agnes kom sammenVGTV: Ray Kay kom sammen med modellvenninne

Senest for to år siden representerte han filmen Max Manus, som også fikk Folkets Amanda. - Max Manus fikk mange priser, men det var Folkets Amanda vi satte størst pris på, understreker Jacobsen.

FOLKETS FAVORITTER: André Øvredal mottar Folkets Amanda, med produsentene John M. Jacobsen og Sveinung Golimo og skuespiller Otto Jespersen bak. Foto: Scanpix

Regissør Andre Øvredal tilføyer: - I forhold til publikumstallene er det ikke så overraskende at vi vant Folkets Amanda, men jeg synes det er utrolig bra at folk har stemt, at folk engasjerer seg for filmen i en slik sammenheng, sier Øvredal og forsøker seg på en analyse av hva det er som har funket i folket:

- Trollene hører til hele landet, det er vel en kombinasjon at vi drar dem fram i lyset i en moderne setting, og med en god porsjon humor, sier Øvredal som er den som får lov til å sette Amanda-statuetten på hylla.

Jespersen:- Ettertraktet i USA

Otto Jespersen gjorde sin aller første filmrolle med Trolljegeren, og ifølge ham selv ble det også lagt merke til utenfor landets grenser.

- Da den hadde premiere i New York var det masse amerikanske journalister som ringte meg. Dessverre var det fredagen Telenors nett lå nede, så man kan bare spekulere på hvor jeg hadde vært i dag hvis Telenor hadde gjort jobben sin!

Suksessregissøren er i full gang med nye planer. - Jeg har jobbet med et prosjekt, et manus jeg fikk i USA, som jeg skriver om en del, men jeg tør ikke si så veldig mye mer om det før det er en realitet, sier Øvredal om prosjektet som er produsert av Harry Potter-regissør Chris Colombus.

Om to uker har Trolljegeren premiere i England, på 70 kinoer over hele landet.

TROLLENE SEIRET: Teamet bak Trolljegeren, med regissør André Øvredal i front. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder