DE NOMINERTE ER: (f.v.) Annette Bening, i "Being Julia," Catalina Sandino Moreno, i "Maria Full of Grace," Imelda Staunton, i "Vera Drake," Hilary Swank, i "Million Dollar Baby," og Kate Winslet, i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind." Foto: AP.

Jenteslåsskamp om Oscar

(VG Nett) Det blir drama i klassen for beste kvinnelige skuespiller når Hilary Swank (30) og Annette Bening (47) møtes til omkamp.

  • Randi Misfjord

Artikkelen er over 15 år gammel

Sist det skjedde var i 2000 da outsideren Swank tok prisen for sin rolle i "Boys Don' t Cry". Kanskje overraskende for noen fordi Bening var stor favoritt på forhånd med sin innsats i "American Beauty".

I det ene hjørnet av ringen står nå bokstavelig talt Swank som spiller tøff bokser i filmen "Million Dollar Baby", i det andre hjørnet Bening som spiller aldrende teaterdiva fra 30-tallet i filmen "Being Julia".

SLÅR TIL IGJEN? Vil Hilary Swank ta sin andre Oscar foran nesen på Annette Bening? Foto: Reuters.

Rått parti?
- Jeg ser ikke på det som en konkurranse. Bening var så vennlig mot meg sist gang vi begge var nominert, hun ga meg gode råd. Det er synd at vi blir sett på som vinnere eller tapere. Innsatsen i filmene får tale for seg. Det er en ære å være nominert sammen med Bening igjen, sier Hilary Swank til Hollywood Reporter.

Fjerde gang

TAR OPP KAMPEN: For andre gang møter Annette Bening sterke Hilary Swank i kampen om Oscarstatuetten. Foto: Reuters.

Ikke nok med at Winslet må slite med "du fortjener å få den nå" sympatien, hun havner også i en britisk duell med sin kollega Imelda Staunton som er nominert for sitt arbeid i "Vera Drake".

Imelda Staunton er på sin side nominert til Oscar for første gang. Det samme er Catalina Sandino Moreno, nominert for "Maria full of Grace".

Oscarutdelingen går av stabelen søndag 27.februar.

Mer om

  1. Oscar
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Helt åpent blant Oscar-favorittene

  2. Duket for Oscar-dueller

  3. Kates kjolemareritt

  4. Dristigst på Oscar-nachspielet

  5. Swank fikk Hollywood-stjerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder