HELMAKS: Den tredje generasjonen av Olsenbanden junior, til venstre, Jonas Hoff Oftebro (Kjell). Oskar Øiestad (Egon), Fridtjov Tangen (Benny). Foto: Froden Hansen

Fy Farao for Olsenbanden jr.

Egon & co. til Egypt i femte juniorfilmen

12-åringene Oskar Øyestad fra Nøtterøy, Jonas Hoff Oftebro fra Oslo og Fridtjov Tangen fra Lørenskog utgjør tredje generasjon med Olsenbanden jr.-skuespillere.

Hele 1,3 millioner nordmenn har sett de fire første Olsenbanden jr.-filmene på kino. 18. mai reiser Oskar Øyestad (Egon), Jonas Hoff Oftebro (Kjell) og Fridtjov Tangen (Benny), til megabyen Kairo i Egypt for å starte innspillingen av «Olsenbanden jr. og det sorte gullet».

- Vi skal være fem uker i Kairo. Der blir knall, sier Jonas.

VGTV: Se nye Olsenbanden her

Han er definitivt arvelig belastet, med to skuespillerforeldre, Nils Ole Oftebro og Anette Hoff, som begge har en lang karriere innen film, TV og teater bak seg.

- Helmaks, utbryter Fridtjov, som allerede lever seg inn i rollen som «Benny», med rutete høyvannsbukser, gule sokker og nokså spraglete sko.

Stolt

11. juli skal alle scenene være i boks. I slutten av januar neste år skal det etter planen være premiere på filmen, hvor Egon overtaler sine venner til å kjøpe aksjer i olje for å ta del i det kommende oljeeventyret. Det er da noen skumle banditter underslår geologiske prøver, som viser at det finnes olje i Nordsjøen. Valborg blir selvsagt kidnappet og holdt fanget i Keopspyramiden utenfor Kairo. Underveis blir Olsenbanden jr. utsatt for mye spenning og mange prøvelser - blant annet sfinksens gåte og faraoens spøkelse.

- Du blir stolt av deg selv når du velges ut til å spille en av hovedrollene i en så stor film som dette, fastslår Fridtjov, som har vært med i Oslo Barne- og ungdomsteater siden han var ni år gammel.

Også de to andre guttene har sceneerfaring. Oskar synger og spiller gitar i bandet Stinn Brakke. Jonas har vært programleder i «Gjesten» på NRK, har hatt flere roller i NRK Radioteateret og vært statist i spillefilmen «Max Manus».

Veldig gøy

- Om vi blir filmstjerner? Jeg vet ikke helt, men det blir i alle fall veldig gøy, tror Jonas.

- Ja, og så har vi funnet tonen sammen. Det sa klikk allerede da vi var på audition, hevder Oskar.

- Vi kommer sikkert til å bli gjenkjent de første ukene, men det er ikke så lett å koble oss til Olsenbanden jr. når vi er i sivil, med vanlige klær og andre hårstiler, forklarer Fridtjov.

- Guttene har gått på skuespillerskole i helgene, opplyser regissør Arne Lindtner Næss, som har jobbet med Olsenbanden jr.-konseptet helt siden starten i 2001, da Nordisk Film AS produserte en daglig julekalender sammen med TV2. Nærmere 700000 fulgte serien hver dag.

Med TV-suksessen i ryggen ble det selvfølgelig satset på en spillefilm, «Olsenbanden jr. går under vann» i 2003, som solgte 362000 kinobilletter. Deretter fulgte «Olsenbanden jr. på Rocker'n» i 2004, «Olsenbanden jr. på Cirkus» i 2006 og «Olsenbanden jr. og Sølvgruvens hemmelighet» i 2007.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder