STJERNEREGISSØR: Harald Zwart og familien bor til daglig i Santa Monica, Los Angeles. Her fra en reklamefilminnspilling hjemme i Norge. Foto: KNUT ERIK KNUDSEN skal regissere filmen bak boken «The Mortal Instruments: City of Bones»

Harald Zwart regisserer «engel og demon»-film

Skal filmatisere science fiction-bok - tjener minst 25 millioner

(VG Nett) Harald Zwart (46) skal lage en Hollywood-film igjen. Denne gangen er det science fiction og fantasy-bøkene «The Mortal Instruments» som skal filmatiseres.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Nettstedet deadline.com skriver i dag at den norske regissøren skal sitte i regissørstolen når romanseriens første bok, «The Mortal Instruments: City of Bones», finner veien til kinolerettet.

Etter det VG erfarer får Zwart 25 millioner kroner i honorar for jobben. Da er ikke bonus og royalties medregnet.

Hans kone, Veslemøy Ruud Zwart, er executive produsent for filmen.

Boken omhandler tenåringsjenta, Clary Fray, som finner ut at hun er en av etterkommerne til «Shadowhunters», som er en gruppe med halvt-engler/halvt-mennesker som skal beskytte verden fra ondskap.

Etter at moren hennes forsvinner, blir hun med i denne gruppen, og får dermed innpass i New Yorks alternative underverden, Downworld, som kryr av demoner, vampyrer og varulver.

Bøkene er skrevet av den amerikanske forfatteren Cassandra Clar.

FILMKLAR: Den britisk-amerikanske skuespilleren Lily Collins har hovedrollen i Harald Zwarts nyeste film. Her er hun fotografert under Vanity Fairs Hollywood-fest i forrige måned. Foto: WENN

Filmens produsent, Robert Kulzer, er glad for å ha fått Zwart på laget.

- Harald Zwart forstår både det visuelle og hjertet av «The Mortal Instruments». Det var viktig for oss, sier han til deadline.com

Ifølge nettstedet, skal Lily Collins (22) spille Clary Fray i filmen. Hun er datteren til den mer kjente Phil Collins, og beskrives av flere amerikanske filmmedier som det store stjerneskuddet i Hollywood om dagen.

Den britisk-amerikanske skuespilleren har spilt i filmer som Abduction, The Blind Side og er snart aktuell i den kommende filmen Mirror Mirror, hvor Julia Roberts har en av hovedrollene.

Harald Zwart har de siste årene tatt steget opp i den øverste Hollywood-eliten. Hans forrige film, Karate Kid, gikk helt til topps på filmlistene i USA, og spilte inn over 360 millioner bare i åpningshelgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder