STERKT GREPET: Michael Douglas klarte ikke å holde tårene tilbake da han inntok podiet. I takketalen nevnte han spesielt kona Catherine Zeta-Jones og barna Dylan og Carys. Foto:AFP,

Gråtkvalt Michael Douglas takket kone og barn

Den vonde tiden er over – familien sto samlet da Michael Douglas (70) ble hyllet med jødisk pris og åtte millioner kroner i Jerusalem torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

The Genesis Prize

Knapt to år har gått siden de kunngjorde slutten på det da 13 år lange ekteskapet. Men Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones (45) har det siste året klart å reparere forholdet.

Da den amerikanske Hollywood-veteranen Douglas i går fikk overrakt den prestisjefylte Genesis-prisen fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu, var både filmstjernekona og parets to felles barn stolte, festkledde tilskuere.

Sønnen Dylan har blitt 14 år, mens datteren Carys er 12.

Det var en svært rørt Douglas, som selv har jødiske besteforeldre på farssiden, som takket for hederen.

– Mest av alt vil jeg takke Catherine, Dylan og Carys. Å se dem her i dag betyr så mye for meg. De inspirer meg og utfordrer meg. Og de vet at ingen ektemann og far kan elske dem høyere, sa Douglas med skjevnede stemme mens han forgjeves kjempet mot gråten.

Familien har lagt en tøff tid bak seg. Ikke bare var den ett år lange separasjonen en stor påkjenning, men både Douglas og Zeta-Jones har i tillegg slitt med helsen. Mens Douglas er friskmeldt etter alvorlig kreftsykdom, har Zeta-Jones flere ganger de siste årene vært innlagt for sin bipolare lidelse.

Douglas: – Oralsex forårsaket kreften min

FAMILIE: Michael Douglas og Catherine Zeta Jones med sønnen Dylan og datteren Carys. Foto:Pool,Reuters

Men denne uken i Israel, som familien kombinerer med ferie, ser alt ut til å være i sin skjønneste orden. Zeta-Jones har lagt ut bilder på Instagram, hvor hun skriver at hun er «så stolt av Michael og prisen hans».

«Vi har en herlig familieferie! God sommer til alle!», skriver den walisiske stjernen.

Genesis-prisen, som ofte omtales som den jødiske Nobelprisen, hedrer personer som har utmerket seg og oppnådd og internasjonal berømmelse på sitt spesielle fagområde, og som inspirerer andre gjennom sitt engasjement og sin støtte til det jødiske samfunnet og/eller Israel.

Selv om Douglas er uttalt Israel-venn, er han ikke selv jøde. Hans far, filmstjernen Kirk Douglas (98), er jøde.

Prisen på åtte millioner kroner lover Douglas å bruke på borbygging mellom Israel og jødiske samfunn over hele verden, skriver Times of Israel.

Se utvalgt filmografi for Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.

STOLT: Michael Douglas (i midten) mottar Genesis-prisen fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) i Jerusalem 18. juni. Foto:Debbie Hill,Afp

So proud of Michael for being honored with @thegenesisprize. We’re having an amazing family vacation! Happy Summer Everyone!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder