LITT FLAUT: Både Linn Skåber og Nils Jørgen Kaalstad innrømmer at de grudde seg litt til å spille inn denne scenen. Foto:Robert S. Eik,VG

Spiller luksusprostituert i ny film: Linn Skåber: - Ba om lov til sexscene med venninnens ektemann

Ligger i hardtrening

Mener livet er på vei oppover

Linn Skåber (44) ville ha tillatelse fra venninnen Marian Saastad Ottesen (38) før hun spilte inn sexscene med mannen
hennes.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Mer svai i ryggen, Linn, skyter regissør Ole Endresen inn, mens rollekarakteren, luksusprostituerte Wendy, er i full aksjon.

Iført en blå parykk og en sort minimal, blondekreasjon skrever Linn Skåber over motspiller Nils Jørgen Kaalstad, som bekler rollen som bankmann og sexkunde.

Kleint, men gøy

Hun justerer ryggen, før de begge bryter ut i latter.

– Den scenen er absolutt ikke vakker, men morsom og slitsom, konstaterer Skåber.

– Det er alltid litt kleint, men det er gøy når du først kommer i gang, sier Kaalstad om å spille inn sexscener med Skåber.

Handlingen i Linn Skåbers kommende film «Wendyeffekten» er fra det harde gangstermiljøet på Bøler, hvor hun spiller prostituerte Wendy. VG møter Skåber på settet, hvor hun er godt i gang med scenen hun hadde mest nerver for.

– Jeg gruet meg mest til sexscenen med Jøgge (Nils Jørgen Kaalstad, red.anm.). Vi er begge litt sjenerte mennesker. Men vi snakket om det før innspillingen, så da ble det ikke så flaut underveis, forklarer hun.

Men det var ikke bare motspiller og kollega Kaalstad Skåber tok en prat med, før hun gikk inn i rollen som luksusprostituerte Wendy.

Fikk ja

Kaalstad er nemlig ektemannen til Skåbers gode skuespillervenninne Marian Saastad Ottesen.

– Jeg måtte spørre min gode venninne om lov, ler skuespilleren og legger til:

– Jeg fikk ja, fordi det var meg.

LUKSUS-PROSTITUERT: Handlingen i Linn Skåbers kommende film «Wendyeffekten» er fra det harde gangstermiljøet på Bøler, hvor hun spiller prostituerte Wendy Foto:Robert S. Eik,VG

Skuespilleren og komikeren har en travel høst på trappene, både med showet «Latter på Latter» og som deltager i TV-serien «Klovn til kaffen». I tillegg har hun trent beinhardt for å mestre rollen som svært aktiv prostituert.

– For å ha kondis nok til å klare innspillingen har jeg begynt å løpe og for første gang i livet har jeg begynt å like det, forteller skuespilleren.

Ganske rå

44-åringen har hatt en streng personlig trener for å komme i toppform, men vil likevel ikke kalle seg treningsnarkoman.

– Jeg kunne ikke bli for sunn heller. Når du skal være Bøler-sexy, kan du ikke være tynn og skranglete. Du skal være god å ta i og ikke en pinnede luksusprostituert, så det har blitt mye styrketrening. Sunn og usunn må gå hånd i hånd, så da gjelder det å spise masse kjøtt og ta et par glass i ny og ne, sier Skåber.

Selv om 44-åringen også er oppvokst i østkantmiljøet i Oslo, er det ifølge henne selv få likheter mellom henne og rollefiguren.

– Jeg tror nok at jeg skulle klart å smiske til meg en koffert full av penger jeg også. Men Wendy er ganske rå. Hun er myk på utsiden og hard inni. Den råheten tror jeg kunne fått henne ganske langt, men det er ikke noe jeg misunner henne. Også møter hun ganske mange spennende menn!

– Som singel, møter du også mange spennende menn?

– Det var en kreativ måte å komme inn på tema. Det skal dere journalister ha. Jeg gleder meg hver gang til å høre hvordan dere tilnærmer dere det temaet, ler Skåber, som ikke vil svare mer på spørsmålet.

Fjoråret ble tøft for skuespilleren som både opplevde å miste sin far, Willy Skåber og et samlivsbrudd på nesten samme tid.

Tøft

I et intervju med Dagbladet Magasinet uttalte 44-åringen at «2013 har vært det verste året i livet mitt».

- Hvordan har du det nå?

– Jeg krabber meg rolig oppover, det kan bare gå en vei. Livet nå er artig og melankolsk.

Skåber er ikke den eneste av komikeren som blir å se i «Wendyeffekten», som inntar norske kinolerreter i september neste år. Både Morten Ramm, Hege Schøyen og Bjarte Tjøstheim har en rolle i filmen, samt skuespillere som Kristoffer Hivju, Kåre Conradi, Jon Øigarden, Christian Skolmen og Mariann Hole, for å nevne noen.

– Alle guttene spiller forelsket i meg. Det er deilige dager på sett. Det pleier ikke å være så heftig, sier Linn Skåber.

KJENT FRA «LILYHAMMER»: Marian Saastad Ottesen, er kjent fra «Lilyhammer», hvor hun spiller mot Steven Vand Sandt, har ingenting i mot scenene som Linn og ektemannen spiller i den nye filmen. Foto:Roger Neumann,VG

– Bare hyggelig

Om Linn Skåbers sexscene med Marians ektemann, sier Saastad Ottesen følgende:

– Jeg synes bare det er hyggelig, man må dele på godene. Så at Linn får glede av fantastiske Jøgge unner jeg henne.

– Vi har nylig fått et barn sammen, så her hjemme går det mye i amming. Derfor unner jeg Jøgge å ha seg litt på si. Såpass sjenerøs er jeg. Det er en vinn-vinn-situasjon både for han og Linn, fortsetter hun lattermildt.

– Hadde det vært annerledes om det ikke hadde vært Linn?

– Hvis Jøgge først skal ligge med noen på jobb, er nok Linn en av de jeg ville ha foretrukket. Hun er jo en av de kuleste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder