Internasjonal «buzz» rundt stjernespekket film

LOVER Å BLI KLAR TIL CANNES: Gabriel Byrne og Amy Ryan i «Louder Than Bombs». Foto:,Motlys AS

Jobber døgnet rundt for å få norsk Cannes-film klar

En uke før den storstilte premieren i Cannes er Joachim Triers film «Louder Than Bombs» ikke ferdig. Nå tas alle døgnets timer i bruk for å komme i mål.

 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er ikke noe dramatisk altså, men når en film blir ferdig såpass tett opp til premieren jobber man døgnet rundt. Vi er i rute, lyden avsluttes straks, og så er det materiale som skal gjøres klart, artwork, merchandise, pressemateriale og det skal arrangeres to fester, sier produsent Thomas Robsahm om prosessen for å få filmen klar til hovedkonkurransen og kamp om gullpalmen i Cannes.

VG vet at det blant annet har tatt lang tid å klarere klipp til en spesiell scene.

– Det dreier seg om en sekvens hvor filmens yngstemann Conrad leser fra en dagbok, og det visualiseres det han leser. Da bruker vi egne klipp og arkiv, men også en del YouTube-klipp hvor det var en jobb for å finne rettighetshavere.

Les også: Dette er Skandinavias heteste filmnavn ute i verden

Samtidig som produsent Robsahm og regissør Trier jobber på spreng er det mer og mer snakk om filmen i internasjonale medier. I dag er det den amerikanske storavisen Wall Street Journal som trekker frem filmen som noe å se opp for i Cannes.

FAMILIEDRAMA: Jesse Eisenberg og Devin Druid i «Louder Than Bombs» Foto:,Motlys AS

– Det er tydeligvis store forventninger til filmen, det er stas! Vi kommer dit som en liten outsider, selv om det helt klart er langt større navn der.

– Blir man ikke nervøs av slike forventninger da?

– Personlig blir jeg ikke nervøs, jeg mener det er en film i verdensklasse. Det høres skrytete ut og jeg er inhabil, men det er ikke jeg som har regissert den. Jeg hadde ikke sagt det hvis jeg ikke hadde ment det, sier Robsahm som gjennom sin tidligere jobb som spillefilmkonsulent i Norsk Filminstitutt har sett en god del film opp gjennom årene.

Filmen, med tittel fra The Smiths' samlealbum fra 1987, har internasjonale stjerner som Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne og Isabelle Huppert på rollelisten, men Robsahm forsikrer om at Joachim Triers regisignatur er til å kjenne igjen.

– Man kan i aller høyeste grad kjenne igjen Triers signatur. Han har vært beinhard kompromissløs på at han skal få lage sin film slik han vil ha den, med «final cut». Det skal mye til for at de som likte Triers tidligere filmer vil bli skuffet.

Hvem av filmens stjerner som kommer til Cannes er ikke hundre prosent spikret. Den canadiske kanalen CTV melder at franske Isabelle Huppert og amerikanske Jesse Eisenberg sannsynligvis kommer.

– Det jobbes med saken, det kan bli alt fra full klaff, til noen av stjernene.

Ola Fløttum fra The White Birch er komponist til filmen, og har med seg Torgny Amdam og Erlend Mokkelbost som med-komponister.

VG har også fått oversikten over artistene som er med på lydsporet:

Beck, Tangerine Dream, Sylvester, Com Truise, Supreme Jubilees, Medium Medium, Nina Simone, Per Tjernberg og norske Deaf Center.

Mer om

 1. Film

Flere artikler

 1. Nytt prestisjeoppdrag for Trier-filmen: «Louder Than Bombs» fra Cannes til Toronto

 2. Sexpartner-forvirring på Trier-pressekonferanse med «House
  of Cards»-Rachel

 3. Widvey hyller norsk film i Cannes

 4. Utenlandske anmeldere hyller og slakter norsk film

 5. Stjernespekket norsk film i hovedkonkurransen i Cannes

Fra andre aviser

 1. Joachim Triers film til Cannes

  Bergens Tidende
 2. Joachim Triers nye film skal delta i hovedkonkurransen i Cannes

  Aftenposten
 3. På en uke er denne norske filmen sett av flere i Frankrike enn i Norge

  Aftenposten
 4. – Stolthet har i min verden ofte vært forbundet med skam

  Aftenposten
 5. Nordisk råds filmpris til norsk regissør

  Fædrelandsvennen
 6. - Vi har laget vår egen amerikanske drømmefilm

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no