UREDD: Iram Haq er ikke redd for hete scener på filmlerretet. Foto: Espen Braata/VG

Norske Haq: - Ingen problemer med sex- eller klinescener

Kan bli Bollywood-dronning i italiensk film

(VG Nett) Iram Haq er sterkt ønsket til en rolle i en komedie som skal spilles inn i Italia.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Det er veldig hyggelig å bli forespurt, det høres ut som et spennende prosjekt. Å få lov til å være med på et internasjonalt prosjekt og jobbe med italienere høres gøy ut. Jeg avventer bare manus, det høres lekent ut, sier Iram Haq til VG.

Radio serva («Kringkastet sladder») heter prosjektet, og er basert på flere korthistorier skrevet av den italienske forfatteren Marcello Fois. Regissør er Ferdinando Vicentini Orgnani og han er svært interessert i å sikre seg underskriften til den norske skuespilleren.

Hete scener

Iram Haqs rolle i filmen er som en kjent Bollywood-dronning på filminnspilling i Roma, en innspilling som det viser seg er ulovlig. Den blir stoppet av politiet, og en av politimennene forelsker seg i Haqs karakter. Kjærlighetsdramatikk altså, men Haq har ikke noe i mot å spille inn hete scener, hvis manuset krever det.

VG Nett-leser:«Jeg har sett en del Indiske filmer, og mange av dem er veldig bra»Si din mening!

- Jeg har ingen problemer med verken sex- eller klinescener. Om det er et godt manus avgjør om jeg takker ja.

Haq er aktiv på flere kanter. Hun jobber som regissør, og allerede vunnet flere internasjonale priser for kortfilmen «Skylappjenta».

Sort komedie

Nå jobber hun med sitt første spillefilmprosjekt, men hun har ikke tenkt på om deltakelsen i italiensk film kan åpne internasjonale dører.

- Det kan godt hende, det er jo en morsom tanke, forteller hun da VG gjør henne oppmerksom på koblingen.

Filmen er ifølge den norske co-produsenten Ingrid Lill Høgtun en sort komedie og handler om en mislykket, historieprofessor. Han skriver en bok om Cæsars død ingen vil lese, så da han får vite at han har uhelbredelig kreft iscenesetter han sin egen død, med håp om at det vil få fart på salget.

Spøkelser

Men ting går ikke som planlagt, både professoren og hjelperen som skulle fortelle historien videre dør. Begge ender opp som spøkelser som følger politiets etterforskning av dødsfallet, og det er i disse sekvensene Iram Haq dukker opp.

Filmen får også flere norske innslag. «Radio serva» skal inneholde flere animasjonssekvenser som norske Storm Studio etter planen skal ha ansvar for, og regissøren har også uttrykt ønske om å ha en norsk filmfotograf med på laget opplyser Høgtun.

Filmen skal inneholde flere animasjonssekvenser, som norske Storm Studio skal lage.

Når finansiering blir klar er det planlagt innspilling våren 2011.

Les flere nyheter på Rampelysforsiden... og følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder