KRANGLER: Stephen Baldwin (t.v) og Kevin Costner på vei til retten med sine advokater i New Orleans mandag. Foto: REUTERS.

Hollywood-stjerner i bitter rettsstrid

(VG Nett) Kevin Costner (57) gjør seg klar til drama i retten etter å ha blitt saksøkt av Stephen Baldwin (46) for over 120 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Stridens kjerne er en handel som skjedde i etterkant av miljøkatastrofen i Mexicogolfen i april 2010, hvor BPs oljerigg «Deepwater Horizon» etter en eksplosjon slapp ut store mengder råolje i havet.

Stephen Baldwin og hans forretningspartner Spyridon Contogouris mener de ble lurt til å selge aksjer for nesten to millioner dollar til Kevin Costners selskap, og har derfor gått til sak mot skuespilleren, skriver Washington Post .

- Kevin Costner er her av én grunn, fordi han er kjent, sa hans advokat Wayne Lee i den første rettsdagen mandag.

Bakgrunn: Baldwin saksøker Costner

Pengene det krangles om, var to aksjeposter i selskapet Ocean Therapies Solution (OTS), som utviklet et system for å skille olje fra vann. Contogouris' aksjer til en verdi av 1,5 millioner dollar (ni millioner kroner) og Baldwins aksjer til 400.000 dollar (knapt 2,5 millioner kroner) ble solgt til Kevin Costners selskap - bare dager før Ocean Therapies Solution inngikk en avtale med BP i forbindelse med katastrofen i Mexicogolfen.

Duoen hevder de ble lurt til ikke å være med på et møte med oljeselskapet den 8. juni, og at de ikke kjente til at BP og OTS ville inngå en avtale.

På det nevnte møtet inngikk Costner og hans samarbeidspartnere en avtale med BP om at de skulle kjøpe 32 maskiner av OTS, med en forhåndsutbetaling på over 100 millioner kroner. Til sammen var hele avtalen verdt over 300 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået AP.

Saksøkernes advokat mente i retten at Costner og hans samarbeidspartnere hadde brukt denne forhåndsutbetalingen til å kjøpe hans klienters aksjeposter i OTS, som til sammen utgjorde 38 prosent av selskapet.

- De holdt det skjult at BP så positivt på å finansiere dette, sa advokaten til Baldwin og Contogouris i retten.

Costner på sin side hevder han har tapt over 100 millioner kroner på å markedsføre oljeutskillingsmaskinene, og at han ville overbevise BP om å bruke dem for å beskytte miljøet.

Hans side mener også at saksøkerne solgte sine aksjer før BP forpliktet seg til handelen.

Kevin Costner er blant annet kjent fra rollene i «The Bodyguard» og «Field of Dreams», mens Baldwins mest kjente rolle er som Barney Rubble i «The Flintstones: Viva Rock Vegas». Stephen er også broren til mer kjente Alec Baldwin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder