BLONDE LOKKER OG GULLKJOLE: Alexander Skarsgård kom som en dame, en pen en også, på premieren til «The Diary of a Teenage Girl» mandag. Foto:Miikka Skaffari,Getty Images

Skarsgård dukket opp i drag-antrekk

Den svenske skuespilleren er absolutt en av dem som vil bli husket fra mandagens røde løper i San Francisco.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alexander Skarsgård (38) gjorde nemlig en svært minneverdig opptreden på vei opp den røde løperen da han kledde seg som drag queen, og poserte for fotografene under premieren til filmen «The Diary of a Teenage Girl» i San Francisco.

Det er uklart hvorfor Skarsgård bestemte seg for å ankomme premieren i drag, men flere amerikanske medier spekulerer i om det kan være en hyllest til skuespillerkollega Joshua Grannell, en dragartist som kaller seg Peaches Christ, og som spiller en transvestitt i filmen.

Skarsgård, som måler 193 centimeter på sokkelesten, har tidligere spilt transvestitt i den svenske filmen «Kill Your Darlings» fra 2006.

Har du lest? Dette er Skandinavias heteste filmnavn i verden akkurat nå

LIKE A LADY: I en gullfarget paljettkjole, blond parykk og mye sminke dukket Skarsgård opp på den røde løperen mandag. Foto:Miikka Skaffari,Getty Images

«The Diary of a Teenage Girl» er basert på Phoebe Gloeckners grafiske novelle fra 2002. Skarsgård spiller karakteren Monroe i filmen.

Filmen handler om Monroe som dater Chloe (Kristen Wiig), og som etter hvert har en affære med hennes 15 år gamle datter Minnie (Bel Powley).

Han fortalte britiske Glamour at det var det utfordrende forholdet som fikk ham til å ville ha rollen.

– Det var det som fikk meg begeistret for filmen, det faktum at jeg så det som en interessant utfordring å lage en karakter som like gjerne kunne vært en skurk. [ ...] Det er en film med en sterk melding til unge jenter. Det er fortsatt en svært vakker, intim historie som er rar og morsom, men ja, den betyr mye, sa han om filmen og dens kontroverser.

Har du lest? Alexander Skarsgård er nye Tarzan

– Prippent

Skarsgård er ikke redd for å si sine meninger om kvinner og likestilling, og senest i forrige uke kritiserte han TV- og filmbransjen.

– Sexisme er et stort problem i Hollywood. Menn kan snakke om sex og ha sex på film – og det er kult, mens når kvinner gjør det samme er de bare horer. Det er så prippent og puritansk, sa han, og fortsatte:

– Hollywood er et vanskelig sted for kvinner. De som lager filmer ønsker superhete, unge kvinner, og det er færre gode roller for kvinner som har rundet 40 år.

«The Diary of a Teenage Girl» har premiere i USA fredag.

Les også: Alexander Skarsgård: – Sexisme er et stort problem i Hollywood

KJEKKAS: Alexander Skårsgard mener det er en fordel å være mann i Hollywood. Her i forbindelse med promoteringen av filmen «The Diary of a Teenage Girl», i januar. Foto:Victoria Will,Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder