PAVELIG HÅNDTRYKK: Filmstjernen Leonardo DiCaprio møtte i går Pave Frans i Vatikanet. Foto: Osservatore Romano , Reuters

Leonardo DiCaprio møtte Paven

Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio (41) fikk audiens hos Paven i formiddag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Vatikanet har bekreftet at skuespilleren hadde audiens hos Pave Frans kl. 11.15 lokal tid.

Hovedtema for samtalen var klimatrusselen. Både Paven og DiCaprio er sterke miljøforkjempere. I 1998 opprettet skuespilleren The Leonardo DiCaprio Foundation, øremerket miljøarbeid. Han har i årene siden vært en hyppig foredragsholder og har donert store summer til miljøtiltak.

DiCaprio virket naturlig nok svært ydmyk da han entret Pavens kontor og kysset han på hånden. Deretter takket skuespillerstjernen Paven for at han fikk anledning til dette møtet - på italiensk.

Deretter viste Leonardo DiCaprio fotografiet av et bilde som hans egen far hadde hengt over sengen hans som barn. Bildet viser et barn i en krybbe, med en mørk horisont i bakgrunnen.

Den gangen forsto han ikke så mye av betydningen av bildet, fortalte DiCaprio, men etter hvert hadde han forstått at det var et symbol på hva som kunne skje med planeten vår.

– Det symboliserer for meg veldig mye av det som skjer med miljøet vårt i dag, fortalte DiCaprio.

Møtet har blitt kringkastet av blant andre NBC News.

– Vi har ikke råd

Under toppmøtet i Davos nylig, kunngjorde stjernen, som for øvrig er fredsambassadør for FN, at han fondet donerer om lag 100 millioner kroner til ulike formål. Han manet også foreretnIngstoppene fra verden over om anstrenge seg ytterligere i kampen mot global oppvarming.

– Vi har simpelthen ikke råd til å tillate at grådige kull-, olje- og gassindustrier avgjør menneskehetens fremtid, uttalte DiCaprio i sin tale ifølge The Independent.

NY FILM: Leonardo DiCaprio I «The Revenant». Foto: 20th Century Fox ,

Møtet med Paven i Vatikanet i Roma er det første for filmstjernen, som er av italiensk avstamning på farssiden.

DiCaprio kan for øvrig vinne sin aller første Oscar-statuett neste måned. Han regnes som en av de aller største favorittene til å stikke av med trofeet for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i «The Revenant», filmen som er nominert til hele 12 priser.

Mot kjøtt

Filmstjernen har i flere intervjuer snakket om hvor krevende det var for ham – som er vegetarianer – å spise kjøtt i den dramatiske rollen som jegeren Hugh Glass (terningkast 4). Blant annet kastet bhan opp etter å ha spist lever fra bison.

Som lidenskapelig miljøforkjemper er DiCaprio nemlig sterk motstander av kjøttindustrien. Det kommer tydelig frem i filmdokumentaren «Cowspiracy: The Sustainability Secret», som han var produsent for.

Leo har også uttrykt miljøbekymring for den norske tundraen.

Pave Frans: – Jeg har fem år igjen

Kristoffer Joner: Ønsker Leo lykke til

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder