VANT TRE PRISER: Iram Haq vant Amanda både for beste regi, beste manus og beste kinofilm. Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix

Seernedgang for Amanda-prisen – igjen

TV 2 sendte Amanda-showet for aller siste gang, og seertallene falt fra i fjor.

Artikkelen er over ett år gammel

TV 2 skal ikke lenger sende filmbransjens store fest fra Haugesund, og hva som skjer med prisen TV-messig er uklart. NRK har ennå ikke bestemt seg om de skal overta sendingen.

Lørdag viste TV 2 showet for siste gang, ledet av Henriette Steenstrup og John Brungot. Iram Haqs film «Hva vil folk si» ble den store vinneren, og tok prisene i kategorien beste film og beste regi.

Seertallene har sunket jevnt siden 2012, og årets tall er heller ingen lystig lesning for noen av de involverte. 219.000 så sendingen, det betyr en seerandel på 20,6 prosent.

les også

Lars Saabye Christensen vant Amanda-æresprisen

Tallene er ikke like dårlig som bunnåret 2015 (202.000), men viser en nedgang fra i fjor, da det var 264.000 som fulgte sendingen.

TV 2 har hatt ansvar for showet siden 2006, og hadde toppnotering med 619.000 seere i 2009.

les også

Dette er årets Amanda-vinnere 2018

Kulturredaktør Marius Hoel i NRK uttalte senest i forrige uke at de ikke har bestemt om kanalen vil vise Amanda-showet neste år.

Amanda-komiteens leder Tonje Hardersen sa til NRK i forrige uke at de er i samtaler med ulike interessenter om hva som skjer med TV-plane for showet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder