Fikk sjokk av sex-scenene

Selv Nicole Kidman og Tom Cruise fikk sjokk første gang de så filmen der de selv spiller et sex- og sjalusirammet ektepar Stanely Kubricks rykteombruste «Eyes Wide Shut».

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

- Første gang fikk vi sjokk.

- Andre gang tenkte jeg: «Wow! Dette blir kontroversielt, sier Kidman til Cathy Booth i Time Magazine

Massive rykter

I fire år har ryktene bølget, vokst og flommet som solen over Sahara rundt Stanley Kubricks brennhete film, som nå står rett foran verdenspremière i USA 16. juli.

Selv ytret han ikke et ord om prosjektet, etter en innledende melding før opptaksstart om at den var «en historie om seksuell sjalusi og besettelse» med det særdeles attraktive filmpar i hovedrollene.

Nå, tre og en halv måned etter at Kubrick døde og bare én uke før «Eyes Wide Shut» slippes «løs» over publikum, letter filmekteparet på sløret, samtidig som Time Magazines kjente filmkritiker Richard Schickel - som også har sett filmen - skiller «sant» fra «usant» i rykteflommen.

- Se selv

Unntatt på ett eneste punkt: om filmekteparet virkelig «gjør det». Om de «gjør det» - på ordentlig - foran Stanley Kubricks kamera, i den heftige åpningsscenen i ektesengen der sjalusi- og sexodysseen starter. En scene så «hemmelig» at selv filmfotografen måtte gå ut, dørene ble lukket og bare Kubrick var alene igjen med kamera, sengen og de splitter nakne Cruise og Kidman.

- Stanely elsket tvetydighet, svarer Kidman bare. Kubricksk og riktig oppertende. Selv filmkritikeren tier: - Om dette holder jeg munnen «wide shut», skriver Schickel. - Enhver må gå og se etter selv.

PS!

«Eyes Wide Shut» har norgesspremière 17. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder