KULTSTATUS: Harold Ramis (t.v.) er gått bort, men det spekuleres på om Dan Aykroyd og Bill Murray dukker opp i oppfølgeren. Foto: NTB Scanpix

«Ghostbusters» gjør comeback

Innspillingen av den nye «Ghostbusters»-filmen starter til sommeren, og kinopublikum får omsider fortsettelsen på 80-tallssuksessen.

Det er nemlig ikke snakk om noen nyinnspilling. Den kommende filmen skal vise hva som har skjedd siden med de populære skikkelsene. Mens Ivan Reitman (72) regisserte og produserte originalen for 35 år siden, er det nå sønnen hans – Jason Reitman (41) – som står for regien, melder USA Today.

Bill Murray (68), Dan Aykroyd (66), Ernie Hudson (73), Sigourney Weaver (69)og avdøde Harold Ramis spilte hovedrollene i den første «Ghostbusters»-filmen i 1984. Filmen ble en massiv seermagnet og spilte inn nær to milliarder kroner på verdensbasis.

«Ghostbusters II» kom fem år senere, og siden den gang har det med ujevne mellomrom vært spekulert i når film tre skulle komme.

Da Harold Ramis døde i 2014, ble det imidlertid betraktet som lite sannsynlig at det ville komme en oppfølger. I 2016 fikk kinopublikum likevel en ny «Ghostbusters», men da med kun kvinner i rollen som spøkelsesjegere.

Sony Entertainment Studios melder at de skal i gang innspillingen til sommeren, men røper ikke om Murray Aykroyd og Hudson skal gjøre reprise i rollene. Stjernene selv er også tause enn så lenge.

Jason Reitman bekrefter selv oppdraget på Twitter, der han poster et intervju med Entertainment Weekly. Han sier han har gode minner fra da som seksåring besøkte farens filmsett.

–Jeg har alltid sett på meg selv som verdens første «Ghostbusters»-fan. Nå vil jeg lage en film for alle andre fans. Dette er det neste kapittelet i den originale historien. Det som skjedde på 80-tallet, skjedde på 80-tallet. Handlingen i den nye filmen finner sted i dag, sier regissøren.

Filmen får premiere i 2020.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder