PÅ LONDON-PREMIERE: Hovedrolleinnehaver Jessica Alba. Foto: Reuters.

Fantastisk kinoåpning for Jessica og co

(VG Nett)«The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer» surfet rett til topps på kinotoppen i USA.

Artikkelen er over 12 år gammel

Den andre filmatiseringen av tegneserien om De fantastiske fire hadde verdenspremiere i London med VG Nett til stede forrige uke. Følg med på VGTV - eksklusivt intervju med Jessica Alba kommer!

Denne helgen hadde filmen premiere i USA, og antall innspilte kroner var ganske fantastiske.

Nesten 400 millioner kroner spilte filmen inn i åpningshelgen, et tall som er høyere enn for den første «Fantastic Four»-filmen som kom for to år siden.

Forrige ukes nummer 1 på kinotoppen, «Oceans 13» falt ned til annen plass etter de fantastiske fires inntreden på kinomarkedet.

Filmen om ungdomsdetektiven «Nancy Drew», med Emma Roberts i hovedrollen, åpnet også denne helgen, men hadde langt fra noen åpning a la de fantastiske fire. Bare litt over 20 millioner kroner spilte filmen inn, noe som plasserte den på syvendeplass på kinotoppen.

De familievennlige fire

I den nyeste filmen om de fantastiske fire er oppdraget for de blåkledde (pluss «The Thing») å stoppe «The Silver Surfer». Han har kommet til jorden for å forberede menneskeheten på utslettelse.

Der andre superhelt-filmatiseringer de senere årene har blitt mørkere, satser produsentene av «The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer» på et mer familievennlig segment.
-Vi mener The Fantastic Four er en mer familievennlig superhelt-gjeng. Vi satset bredt for å nå familiefilm-publikummet, og det virket, sier Chris Aronson, en av toppsjefene i Fox, som distribuerer filmen til AP.

Ujevn mottakelse

Anmelderne i USA er ikke helt samstemte i sin kritikk av filmen, men mange mener filmen er god underholdning.

- I en tid da torturerte superhelter som «Spider-Man», «Superman» og «Batman» ser ut til å trenge skikkelig psykiatrisk hjelp er det nesten forfriskende å se en tegneseriefilm så bekymringsløs, vektløs og lattervekkende dum som «The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer», skriver bransjebladet Variety.

Listefeber: Tidenes superhelt på film!

USA Today mener også man må ta filmen for hva den er: Reinspikka popconunderholdning. Avisen mener også at slutten er langt bedre enn den i Spider-Man 3.
New York Times er hakket strengere i sin anmeldelse og mener filmen er en unødvendig oppfølger til en irrelevant film.

10. august er det klart for norsk premiere for «The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder