BLIR REGISSØR: Tobey Maguire på premieren av «Brothers» i New York i 2009. Foto: Mehdi Taamallah Stella Pictures

Tobey Maguire regidebuterer med Nesbø-film

«Spider-Man»-skuepiller Tobey Maguire skal debutere bak
kameraet med filmatiseringen av Jo Nesbøs «Blod på snø».

Artikkelen er over to år gammel

Det melder filmbransjenettstedet Deadline. De skriver at Maguire sammen med Lawrence Grey har skaffet seg rettighetene til romanen «Blod på snø», og at de skal utvikle prosjektet som skuespillerens regidebut.

Se også: Her er Fassbender som Harry Hole i Oslo

Leiemorder i Oslo

Ifølge Deadline skal Jo Nesbø selv skrive manuset til filmen, som følger hovedpersonen Olav Johansen i Oslo på midten av 70-tallet. Olav er yrkesmorderen som tar oppdragene sjefen gir ham, og sjefen er Oslos narkokonge Daniel Hoffmann. Problemene oppstår når Johansen får i oppdrag å drepe Hoffmanns kone, den unge og vakre Corina, men forelsker seg.

Les også: Gyllenhaal med i Nesbø-film

VGs anmelder ga boken 5 på terningen, og beskrev den som «en sjangerøvelse i kategorien «hardkokt krim» i tradisjonen etter Dashiell Hammett og Raymond Chandler.»

Les hele anmeldelsen: Nesbøs stilfulle tidsreise

AKTIV: Jo Nesbø avbildet i forbindelse med sin nye bok om Harry Hole, 20 år etter at første boken kom: «Tørst». Foto: Gøran Bohlin VG

Tobey Maguire ble publikumsyndling etter å ha spilt mot Reese Witherspoon i «Pleasantville» (1998) og mot Charlize Theron i «Siderhusreglene» (1999). Han spilte også Peter Parker i tre «Spider-Man»-filmer fra 2002 og 2007. I 2010 ble han Golden Globe-nominert for rollen i «Brothers».

Tredje Nesbø-film på gang

Det nye filmprosjektet blir dermed det tredje på gang basert på Nesbøs bøker. «Snømannen» ble spilt inn i Oslo i 2016, med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole. Også Val Kilmer, Rebecca Ferguson og J.K. Simmons har roller i filmen som kommer i oktober.

Jo Nesbø til VG: – Føler sanden i timeglasset er begynt å renne ut

Jake Gyllenhaal skal etter planen ha hovedrollen i filmatiseringen av Nesbøs «Sønnen» som er under utvikling. Den skal regisseres av «Arrival»-regissør Denis Villeneuve.

KOLLEGER OG VENNER: Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal i «Brothers» Foto: LOREY SEBASTIAN Filmweb

Tidligere har «Hodejegerne» basert på Nesbøs verk vært med på å starte Morten Tyldums karriere i Hollywood. Deadline har tidligere skrevet at Tyldum planlegger å lage en amerikansk versjon av «Hodejegerne» - enten som film eller TV-serie.

Les mer: Tyldum utvikler Hollywoodversjon av «Hodejegerne»

Nesbø står også bak originalmaterialet til «Arme riddere», og ikke minst de to barnefilmene om Doktor Proktor. Forfatteren hadde også originalideen til TV-serien «Okkupert».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder