- Liam Neeson i sjokk

DØDE: Natasha Richardson var gift med skuespilleren Liam Neeson. Foto: AFP/MAX NASH

Natasha Richardson (45) er død

OSLO/NEW YORK (VG) Skuespiller Natasha Richardson (45) døde i natt, med ektemannen Liam Neeson og moren Vanessa Redgrave ved sin side.

Artikkelen er over 11 år gammel

Legene ved Lenox Hill Hospital i New York måtte gi opp kampen om å redde Richardsons liv. Etter å ha svevd mellom liv og død i to døgn, ble hun erklært hjernedød.

Skiulykken hun havnet i på mandag, i Quebec nord for Montreal i Canada, fikk dermed den mest tragisk tenkelige utgang. Familien skal ha vært samlet ved sengen hennes da respiratoren ble skrudd av.

I sjokk

Etter at nettet i går florerte med ubekreftede rapporter om at livet hennes ikke sto til å redde, sendte familien ut en pressemelding like før midnatt norsk tid:

«Liam Neeson, hans sønner og hele familien er i sjokk og sønderknust av deres elskede Natashas tragiske dødsfall. De er enormt takknemlige for all støtten, kjærligheten og bønnene de har fått, og ber om å få være i fred i denne svært vanskelige tiden», sto det.

Allerede på dagtid i går kom det signaler om at Richardson ikke kom til å overleve. Da Adrienne Cleere, en bekjent av familien, kom ut fra sykehuset om morgenen lokal tid, ønsket hun ikke å kommentere Richardsons tilstand.

Hun oppfordret imidlertid folk til å oppsøke sin lokale kirke og tenne lys for den hardt skadede skuespilleren.

Nybegynnerkurs

Detaljene rundt selve ulykken er ennå ukjent. Richardson skal ha tatt et nybegynnerkurs i utfor mandag da hun falt og skadet hodet. Rapportene sier at hun ikke brukte hjelm. Hun skal ha virket fin rett etterpå, og lo og spøkte da hun gikk til rommet sitt. En time senere begynte hun å klage over hodepine, før hun falt i koma.

Liam Neeson, som blant annet ble Oscar-nominert for sin rolle som Otto Schindler i «Schindlers liste», avbrøt en filminnspilling i Toronto og reiste til Montreal, og var med da kona ble fraktet til New York.

Natasha Richardson er en kjent skuespiller, om ikke like feiret som moren og ektemannen. Hun har blant annet spilt i «Maid in Manhattan» (2002). Kjent er hun også for å ha samlet inn flere millioner dollar til HIV-forskning etter at regissørfaren Tony døde av AIDS i 1991.

Hun ga Liam Neeson to sønner, Michael Richard Antonio på 13 og Daniel Jack på 12.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder