Robin Williams funnet død

Kona Susan Schneider: - Jeg er fullstendig sønderknust

FILM

President Obama: - Han var i særklasse

NEW YORK/OSLO (VG) Skuespilleren Robin Williams er funnet død i sitt hjem, opplyser det lokale politiet. Familien er i dyp sorg.

  • Line Blokhus
  • Marianne Vikås
  • Andreas Arnseth
  • Ken Andre Ottesen
  • Svein Arne Haavik
  • Cathrine Ekehaug
Publisert: Oppdatert: 12.08.14 14:26

Den Oscar-vinnende skuespilleren og komikeren ble 63 år gammel, og skal ifølge politiet i Marin County trolig ha begått selvmord.

Skuespillerens pressetalskvinne Mara Buxbaum opplyser følgende i en uttalelse til Hollywood Reporter:

Robin Williams gikk bort i morges. Han har slitt med depresjon den siste tiden. Dette er et tragisk og brått tap. Familien ber om å få sørge i fred i denne vanskelige stunden.

NRK-programleder Dag Erik Pedersen møtte Robin Williams under sykkelrittet Tour de France i 2001, og er full i lovord om stjernen. VGs mangeårige Los Angeles-reporter Aud Berggren intervjuet Williams senest i 2006, og sier han var helt uten nykker.

Sønderknust

Williams kone Susan Schneider sendte i natt ut følgende uttalelse via New York Times:

«Jeg mistet min mann og min beste venn denne morgenen – mens verden mistet en av sine mest elskede artister og et av verdens vakreste mennesker. Jeg er fullstendig sønderknust.

På vegne av Robins familie, ber vi om å få være i fred under sørgetiden. Som han selv ville bli husket, er det vårt håp om at fokus ikke vil være på Robins død, men på de utallige gledelige øyeblikk og latter han brakte til millioner av mennesker.»

Skuespilleren lanserte sin foreløpig siste film i mai, men i løpet av året vil det komme fire nye filmer med Robin Williams.

Etterforskning satt i gang

Politiet fikk et nødanrop mandag klokken 11.55 lokal tid (20.55 norsk tid), hvor det ble rapportert at en mann var bevisstløs og uten pust. Klokken 12.00 var nødetatene på stedet og to minutter senere ble han erklært død, skriver politiet i California i en pressemelding.

En etterforskning av årsak og omstendigheter rundt dødsfallet er allerede igangsatt av politiet Marin County og av de lokale rettsmedisinerne. Foreløpige undersøkelser tyder på at Williams sist ble sett i live i sitt hjem, der han bor med kona Susan Schneider, klokken 22.00 søndag kveld lokal tid.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Protokoll:Del ditt beste Robin Williams-minne her.


La seg inn på klinikk

Williams har siden 70- og 80-tallet vært åpen om sin kamp mot alkohol og narkotika.

Tidligere i sommer la Williams seg inn på rehabiliteringsklinikken Hazelden Addiction Treatment Center i Minnesota, for å fortsatt holde seg edru og stoff-fri.

De siste årene vitset han mye om at han hadde begynt å drikke igjen:

– Jeg dro på rehabilitering i et vindistrikt – for å holde alle muligheter åpne, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

I det siste VG-intervjuet med Robin Williams snakket han også åpent om da han begynte å drikke igjen.

Siste meldingen

Den siste meldingen Williams postet på nettet, var et bilde av seg selv og datteren Zelda Rae Williams (25) på Instagram. Ha la ut bildet 31. juli – på datterens fødselsdag, med følgende tekst: «Happy Birthday to ms. Zelda Rae Williams! Et kvart århundre gammel, men alltid min lille jente. Elsker deg.»

Datteren la også ut en siste hilsen på sin Twitterprofil sent mandag kveld amerikansk tid.

I tillegg til datteren Zelda etterlater skuespilleren seg de to sønnene Zachary (31) og Cody (22).

USAs president Barack Obama var tidlig ute med å vise sin sorg på Det hvite hus' twitterprofil i natt. «Han fikk oss til å le. Han fikk oss til å gråte. Han var i særklasse» skrev Det hvite hus mandag kveld.

På sosiale medier strømmer det inn med siste hilsener og sorgmarkeringer, og en rekke store, internasjonale kjendiser har vist sin sorg.

#tbt and Happy Birthday to Ms. Zelda Rae Williams! Quarter of a century old today but always my baby girl. Happy Birthday @zeldawilliams Love you!

Her kan du lese mer om