OSCARVINNEREN OG ROLLEMODELLEN: Eddie Redmayne og professor Stephen Hawking under London-premieren på The Theory of Everything i desember ifjor. Natt til mandag fikk Redmayne Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin tolkning av Stephen Hawking. Foto:Joel Ryan,Ap

Stephen Hawking hyller Oscar-vinneren på Facebook

- Godt gjort, Eddie. Jeg er stolt av deg

Stephen Hawking var ikke til stede under nattens Oscarfest i Los Angeles. Men han vil ikke at noen skal være i tvil om hvor stolt han er av Eddie Redmayne, som fikk Oscar for sin rolletolkning av ham.

– Godt gjort Eddie, jeg er stolt av deg, skrev Hawking på sin Facebook-side mandag.

Redmayne vakte oppmerksomhet for sin takketale under prisutdelingen natt til mandag.

– Tusen takk, jeg vet ikke helt hva jeg skal si akkurat nå. Men jeg er en heldig mann. Denne Oscar-statuetten tilhører alle de menneskene rundt om i verden som kjemper med ALS. Ikke minst tilhører statuetten en helt spesiell familie, Stephen, Jane og Hawking-barna, sa Redmayne.

LYKKELIG VINNER: Eddie Redmayne, kom til festen etter utdelingen sammen med Hannah Bagshawe og Oscarstatuetten. Foto:Adrian Sanchez-gonzalez,Afp

The Theory of Everything baser seg som kjent på Hawkings liv og hans forhold til sin fremtidige kone Jane Wilde Hawking. Filmen ble av VGs anmelder belønnet med terningkast fire, men vår anmelder la ikke er skjul på at han ville ikke bli overrasket dersom Eddie Redmayne likevelø ble belønnet med en Oscar-statuett for sin innsats.

– Det er ingenting i veien for at Eddie Redmayne kan få en for sitt utrettelige og uredde spill som Stephen Hawking – en av de beste fremstillingene av en mann med en forkrøplende sykdom på film siden Daniel Day-Lewis i «Min venstre fot» fra 1989, mente vår anmelder.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder