KRITISK: Morten Tyldum mener at han aldri hadde måttet ha med en sexscene for å vise at en karakter er heterofil, og stiller seg kritisk til de som mener at han må det for å vise at en rollefigur er homoseksuell. Foto:Ørjan Ellingvåg,NTB scanpix

Tyldum avviser homokritikk mot «The Imitation Game»

Morten Tyldum (47) stiller seg kritisk til de som mente at «The Imitation Game» skulle hatt homoseksuelle sexscener for å vise at Alan Turing var homofil.

  • Felicia Alvsing
Publisert:

Det ble ikke noe prisdryss over åtte ganger Oscar-nominerte Morten Tyldum og hans «The Imitation Game», og manusforfatter Graham Moore var eneste som fikk bruk for takketalen sin.

Se hele listen:Her er alle nattens Oscar-vinnere!

Flere amerikanske medier har stilt spørsmålet om Tyldum og filmen var for sjenerte da de portretterte den britiske matematikeren og kodeknekkeren Alan Turings homoseksualitet i filmen. I et intervju med Variety i forkant av Oscar-utdelingen natt til mandag svarer Tyldum på kritikken.

Den norske regiussøren nekter først og fremst for at de ikke viste mer eksplisitte scener i frykt for å tape på billettinntjeningen, som for tiden ligger på 1,2 milliarder kroner, ifølge Box Office Mojo.

– Det var ikke fordi vi var redde for at filmen ville fornærme noen. Dersom jeg har en handling med en heteroseksuell rollefigur, må jeg ikke ha med en sexscene for å bevise at han er heterofil. Dersom jeg har en homoseksuell karakter med - må jeg ha med en sexscene – kun for å bevise at han er homofil?

Tyldum mente at det ikke var relevant å ha med sexscener i filmen kun for å vise at Turing var homofil.

– Han hadde noen seksuelle partnere, men de var få og med store mellomrom. Den eneste grunnen til å ha med en sexscene i filmen ville vært for å blidgjøre kritikere som føler at hver homoseksuelle rollefigur trenger en homoseksuell sexscene.

VG kommenterer:Verdens viktigste Oscar

«The Imitation Game» var nominert til åtte Oscar-priser, blant annet for beste film og beste mannlige skuespiller for Benedict Cumberbatch, men det ble kun den ene prisen for den norskregisserte dramafilmen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder